Košarka

Švicarska senzacija i potop Fortituda

Kristian Hohnjec • srijeda, 28.11.2007.

Benneton Fribourg je na najslađi mogući način došao do iznenađujuće pobjede nad ruskim Triumphom. Bagarićev Fortitudo potopljen je u Beogradu, dok su Barać i Prkačin zabilježili pobjede i nešto skromnije partije...

Skupina D

Khimkiju je pripala drama u Hali Mistrzow. Amerikanac Daniel Ewing prvo je nevjerojatnom tricom iznudio produžetak (89:89), da bi u dodatnih pet minuta odlučio pobjednika (99:102). "Da mi je netko rekao da ćemo se do kraja boriti s Khimkijem, ne bi mu vjerovao. Moji igrači ostavili su srce na terenu. Izgubili smo, ali i odigrali veoma dobro u obrani. U završnici nismo imali sreće", rekao je trener Anwila, Slovenac Aleš Pipan. Ewing je svoju veliku večer okončao s 30 koševa, a na drugoj strani Gerrod Henderson je postigao 25.

Zanimljivo je bilo i u Frankfurtu, gdje je Nancy s linije slobodnih bacanja izboro minimalnu pobjedu - 84:83. Ricardo Greer ubacio je 15 poena uz devet skokova za Francuze, a Skylinersima nije pomogla ni sjajna utakmica Derricka Allena (28 koševa, 10 skokova, pet asista).

U Valenciji nije bilo neizvjesnosti. Pamesa se već početkom druge četvrtine odvojila, Azovmash je priprijetio na startu posljednje, ali završilo je 95:77. Stanko Barać za 22 minute na parketu zabilježio je osam poena (4/7 šut), tri skoka, tri asista, tri izgubljene lopte i blokadu.

Uleb Cup, četvrto kolo: Anwil - Khimki 99:102 (89:89); Skyliners - Nancy 83:84; Pamesa - Azovmash 95:77.

Skupina F

Senzacija se dogodila u Švicarskog. Bogati Triumph iz Mosvke poražen je od Benneton Fribourga 78:77. Paslac Perrier-David postigao je odlučujući koš sa zvukom sirene. "Sjajna satisfakcija. Ken Johnson je bio dominantan, ali svi igrači igrali su sjajnu obranu koja nam je omogućila da dobijemo utakmicu u posljednjoj sekundi", govorio je trener Damien Leyrolles. Spomenuti Johnson bio je najbolji igrač susreta s 15 poena, devet skokova i četiri blokade.

Budućnost je uz 17 koševa Bojana Bakića na domaćem terenu lako pobijedila Hapoel Galil Elyon 93:68, a dvoboj "giganata" pripao je Giantsima (74:68).

Uleb Cup, četvrto kolo: Benneton Fribourg - Triumph Moskva 78:77; Budućnost - Hapoel Galil Elyon 93:68; Antwerp Giants - Swans Gumden 74:68.

Skupina E

Crvena Zvezda razmontirala je nekad snažni Fortitudo iz Bologne. Talijani su u Beogradu poraženi 99:66, a mladi Tadija Dragićević (21 poen za 23 minute) odigrao je još jednu sjajnu utakmicu. Dalibor Bagarić bio je na parketu 13 minuta notiravši devet poena (4/5 šut), tri skoka i asistenciju.

Panellinios je u posljednjoj četvrtini vodio 71:62, ali tada su dopustili da im Dynamo zabije 20 neodgovorenih poena, što je naravno odlučilo pobjednika. Sergej Bikov bio je vruć s 24 poena (pet trica), a Nikola Prkačin (dva poena, tri skoka, tri izgubljene lopte) za 13 minuta bio je skromnog učinka. U trećem suretu Nymburk je pobjedom nad Oostendeom 81:75 preskočio Grke i Talijane.

Uleb Cup, četvrto kolo: Crvena Zvezda - Fortitudo Bologna 99:66; Panellinios - Dynamo Moskva 76:83; Nymburk - Oostende 81:75.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!