Košarka

Skupina A: CSKA prekinuo niz Tau Ceramice

Branko Barić • petak, 30.11.2007.

Još u siječnju 2005. Tau Ceramica ubilježila je posljednji euroligaški poraz u Vitoriji. Tada ih je svladao CSKA, isti onaj koji će gotovo tri godine kasnije prekinuti niz od 30 uzastopnih domaćih pobjeda Španjolaca koji je od onda uslijedio...

CSKA je slavio u derbiju šestog kola Eurolige, iako je nastupio osjetno oslabljen neigranjem ključnih igrača - Matjaža Smodiša, Thea Papaolukasa, Ramunasa Šiškauskasa i Alekseja Savrašenka. Ključne uloge odigrali su David Andersen i Trajan Langdon, obojica postigavši po 23 poena. Andersen je tom učinku dodao i deset skokova, što mu daje epitet najboljeg igrača utakmice.

Najraspoloženiji igrač momčadi Nevena Spahije je bio hrvatski reprezentativac Zoran Planinić s 15 poena i tri asistencije u 24 minute provedene na parketu, a dobar je bio i drugi razigravač Pablo Prigioni s 14 poena.

Rusi su se s ovom pobjedom osamostalili na čelu ljestvice s pet pobjeda i jednim porazom, dok Tau Ceramica dijeli drugo mjesto s jednom pobjedom manje.

Jedna od tri momčadi koja dijeli drugo mjesto u skupini s omjerom 4-2 je i Olympiacos koji je na domaćem parketu svladao Žalgirisa. Pobjeda je osigurana odličnom igrom u drugom poluvremenu, a ponovno je briljirao litavski majstor Arvydas Macijauskas s 32 poena i šutom iz igre 9/13 (4/5 za tri poena). Qvintel Woods postigao je 18 poena, a Marc Jackson 12 uz šest skokova.

Na drugoj strani dobar je bio Marcus Brown s 19 poena, dok je DeJuan Collins sudjelovao s 14 i sedam skokova. Naš Marko Popović postigao je deset pogodaka šutirajući 4/12 iz igre (2/8 za tri poena) te dodavši dva skoka i dvije asistencije.

Union Olimpija je u jako čudnoj utakmici poražena u Bologni od Virtusa sa 101:91. Do poluvremena je sve išlo po planu za Slovence, na krilima raspoloženog Jasmina Hukića, koji je do tad ubacio pet trica, na odmor su otišli s prednošću 43:41. No furiozna treća četvrtina Talijana, pogotovo nezaustavljivog Dewaricka Spencera, uništila je sve snove Zmajčeka o prvoj gostujućoj pobjedi ove sezone.

Nakon 30 minuta igre domaćini su imali 18 pogotaka prednosti, pa čak ni nevjerojatnih 38 koševa Olimpije u posljednjoj dionici nije bilo dovoljno da se to okrene. Spencer je susret okončao s 34 pogotka, osam skokova i valorizacijom 41, a Guilherme Giovanonni je dodao 19 i sedam skokova. Jasmin Hukić je za goste postigao 20 poena, a Miha Zupan 19 uz šest skokova.

Euroliga, skupina A: Tau Ceramica – CSKA 76:85, Olympiacos – Žalgiris 90:74, Virtus VidiVici Bologna – Union Olimpija 101:91

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!