Košarka

Radulović: "Bašić me oduševio"

Kristian Hohnjec • subota, 01.12.2007.

Zdravko Radulović došao je u Sutinska vrela u nezavidnom trenutku. Skupa, veteranska skupina predodređena za "šetnju" A1 ligom izgubila je od Dubrave i Svjetlosti, a iz Europe je izbačena od mediokritetne makedonske Strumice. Ni Radulović nije startao idealno, ali utakmica protiv dotad vodećeg Zaboka pokazala je pomak u pravom smjeru....

Cedevita je lako svladala goste iz Zaboka (91:66), čija su najveća posebnost navijači koji su i u Podsusedu činili većinu. "Napravili smo stanoviti pomak u odnosu Šibenik, iako ni tamo nismo izgledali loše prve 33 minute. Okrenili smo se treningu, radu i nama je to u ovoj utakmici dalo rezultat. Dobro smo se pripremili, imamo zavidan nivo treninga. Ova naša momčad ima objekitvnu kvalitetu. Mi ćemo rasti iz utakmice u utakmicu. Sada nam je primarno da pobijedimo sljedeća dva susreta kako bismo dobili na vremenu", rekao je Radulović.

Momčad je konačno pokazala želju i intenzitet na defenzivnom kraju parketa. Prednjačili u Pero Dujmović i Nino Primorac, a dobru obranu odigrao je čak i Slaven Rimac, čija su mjesečna primanja veća od cijelog rostera Zaboka. "To bi se u profesionalnom sportu trebalo podrazumijevati. Punom snagom treba igrati svih 40 mnuta. Tako diže momčad, a ja bih volio da omogućimo i mladim igračima da kroz utakmice potvrde svoj rad na treningu".

Od tih mladića najveću ulogu u prvoj momčadi ima krilni centar Filipović: "Franko je nominiran kao potencijal, mislim da je izuzetno nadaren. Njegov učinak je večeras možda u poenima bio zanemariv, međutim postojale su situacije gdje je pokazao napredak. Recimo uspio je s vrha reketa potvrditi Čolaka pod košem, što prije nije bio slučaj".

Uz Slavena Rimca, Frano Čolak došao je kao najveće pojačanje ovog ljeta. U prvim susretima međutim nije opravdao sva očekivanja: "Zadovoljan sam s Čolakom, on je dolaskom u Cedevitu promijenio način igre. U Zadru mu je bilo lakše uz Gečevskog, koji je izuzetno inteligentan i jedan od najpotentnijih igrača na poziciji "četiri" u regiji. Sada se od Frane očekuje da bude onaj koji dominira, za što mu treba vremena. No, u suštini on je veliki profesionalac i zadovoljan sam s onime što pruža".

Mladi Damjan Žunić stigao je u Sutinska vrela s reputacijom B reprezentativca, ali dosad nije zadovoljio Radulovića: "Neću mu dati ono što ne zaslužuje". Suprotan primjer je Domagoj Bašić, za kojeg trener Cedevite ima samo lijepe riječi: "Oduševio me je na treninzima, radi se o izvrsnom šuteru. Kada se riješi problem s registracijom, imat ćete ga priliku upoznati". Pred Cedevitom je još puno posla, a pobjedama u Dubrovniku i protiv Borika kupio bi se mir uoči nastavka sezone.

Premijer liga

1Zadar 312+576
2Split 285+457
3Cibona 2211+125
4Cedevita Junior 2112+210
5Dinamo Zagreb 2013+230
6Zabok 1716+13
7Dubrovnik 1518-45
8Dubrava 1419-93
9Šibenka 1320-57
10Alkar 924-172
11DepoLink Škrljevo 726-350
12Bosco 132-894

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!