Zimski sportovi

Cuche najsigurniji u prvoj vožnji

Goran Markuš • nedjelja, 02.12.2007.

Odlični Didier Cuche vodeći je nakon prve vožnje veleslaloma u Beaver Creeku. Donji dio staze, koji je Didier odvozio maestralno, pokazao se prevelikim izazovom i za vrlo iskusne skijaše poput Bode Millera...

Švicarac Didier Cuche odličnom i konstantnom vožnjom uspio je stići do vodstva nakon prve vožnje veleslaloma. Nakon manje pogreške na samom startu Cuche odlično nastavlja i donji dio staze, na kojem su mnogi posustali vozi samouvjereno i bez većih propusta završava prvu vožnju veleslaloma.

Ted Ligety i Benjamin Raich bili su među prvima koji su zaprijetili Didieru, no obojicu su greške u donjem dijelu staze stajale vodstva nakon prve vožnje. Još jedan veteran, Austrijanac Hermann Maier vrlo lošom i nekonstantnom vožnjom dokazao je kako staza u Beaver Creeku kažnjava i najmanju pogrešku čak i vrlo iskusnih skijaša.

Amerikanac Bode Miller i Finac Kalle Palander najveći su gubitnici prve vožnje. Nakon odličnog prvog dijela staze Palander radi veliku grešku i prisiljen je odustati od daljnjeg natjecanja. Nešto bolje je prošao skijaški veteran, Miller koji je izdržao prva dva sektora, no u trećem griješi i završava na uvjerljivo posljednjoj poziciji sa 10.22 sekunde zaostatka za vodećim.

Sa startnim brojem 68 Ivica Kostelić nije se proslavio lošom vožnjom u donjem dijelu staze, pa je završio na niskom 52. mjestu s velikih +2.92 zaostatka za vodećim Cucheom.

Beaver Creek, veleslalom, skijaši, 2.12.2007., prva vožnja:

1. Didier Cuche (Švicarska) 1:13.06
2. Massimiliano Blardone (Italija) +0.12
3. Manfred Moelgg (Italija) +0.53
3. Benjamin Raich (Austrija) +0.53
5. Ted Ligety (SAD) +0.60
6. John Kucera (Kanada) +0.68
7. Christoph Gruber (Austrija) +0.80
8. Hannes Reichelt (Austrija) +0.86
9. Rainer Schoenfelder (Austrija) +0.87
10. Mario Matt (Austrija) +1.01
...
52. Ivica Kostelić (Hrvatska) +2.92

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!