Košarka

Žižić slavio protiv Josipovića i Češkovića

Sanja Čalić • nedjelja, 02.12.2007.

Sedmo kolo grčkog prvenstva donijelo je dvoboj dvaju klubova za koje nastupaju hrvatski igrači. U uvjerljivom porazu Josipovićevog i Češkovićevog Kolossosa od Panathinaikosa glavnu je ulogu imao Andrija Žižić

Panathinaikos je na gostovanju nanio težak poraz Kolossosu u susretu u kojem su imali dominaciju tijekom svih 40 minuta. Već na poluvremenu Panathinaikos je imao prednost od 18 poena koja se, kako se susret primicao kraju, sve više povećavala, da bi na kraju dosegla čak 41 poen razlike (65:106).

Ivo Josipović proveo je na terenu 21 minutu u kojoj je ostvario učinak od 11 poena i četiri skoka. Češkovićeva minutaža, pa tako i učinak bili su mnogo slabiji, on u devet minuta nije uspio postići koš. Naš uvjerljivo najbolji igrač bio je Žižić koji je u 18 minuta postigao 16 poena (uz šut 6/6), čime je bio najučinkovitiji igrač svoje momčadi, a tome je pridodao i dva skoka.

Egaleo je u vrlo učinkovitoj utakmici na kojoj su obje momčadi postigle više od 100 poena na svom parketu doživio poraz od Olympiacosa. Iako su domaćini odigrali bolje prvo poluvrijeme, Olympiacos je, predvođen izvrsnim Macijuskasom koji je postigao 33 poena, u drugom dijelu došao do prednosti od šest poena koje je zadržao do kraja (106:112).

Grčka liga, sedmo kolo: Kolossos Rodou – Panathinaikos 65:106, Egaleo – Olympiacos 106:112.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!