Rukomet

Skupina F: Paragvajke demolirane, Njemice na visini zadatka

Vedran Stilin • nedjelja, 02.12.2007.

U prvim susretima F skupine Svjetskog rukometnog prvenstva u Francuskoj Njemačka je bez većih poteškoća svladala Ukrajinu, dok je Koreja demolirala nedorastao sastav Paragvaja…

Njemačka je pobjedom otvorila svoje nastup na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj svladavši u zanimljivom susretu Ukrajinu 26:21. Bila je to utakmica u kojoj su Njemice u nekoliko navrata bježale svojim suparnicama na osjetniju prednost, da bi gotovo po nekom pisanom pravilu Ukrajinke dočekale crnu rupu u igri kasnije slavljeničkog sastava, te tu prednost uspijevale dostići.

Ipak, pri rezultatu 21:19 više nisu imale snage te na krilima Jurack i Baumbach njemački sastav prave odlučujuću razliku za završnih 26:21. Već spomenuta Grit Jurack bila je najbolja u pobjedničkoj ekipi s devet golova, dok su po šest na drugoj strani zabili Ljapina i Reznir.

Suprotnost ovom dvoboju bio je onaj koji je počeo dva sata kasnije, a za prve bodove igrale su Koreja i Paragvaj. Kao što se i očekivalo Paragvaj će biti samo slučajni prolaznik na ovom natjecanju jer identična dva poluvremena okončana rezultatom 25:6 dokaz su moći Korejki, odnosno nemoći Paragvajki. Konačan ishod tako je glasio 50:12.

Namsun Kim jedina je u konačnici upisala dvoznamenkast broj pogodaka u svoju rubriku (deset golova), dok je Fabiana Alvan pokazala kako se cijela igra paragvajske reprezentacije vrti oko nje zabivši osam golova za čega joj je trebalo čak 23 pokušaja.

Svjetsko prvenstvo za žene, Skupina F: Njemačka – Ukrajina 26:21 (17:12), Koreja – Paragvaj 50:12 (25:6)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!