Košarka

Repeša uspješan, Radulović odličan

Ivana Spahija • nedjelja, 02.12.2007.

Odigrani su svi susreti 12. kola talijanske košarkaške lige. Repešina Lottomatica Roma upisala je visoku pobjedu protiv Bagarićeve Upim Bologne, a uspješna je bila i momčad Air Avellina gdje je Nikola Radulović odigrao odličnu utakmicu. Montepaschi iz Siene i dalje je nepobjediv...

Lottomatica Roma na domaćem je terenu s visokih 86:62 svladala momčad Upim Bologne. Utakmica je počela prilično izjednačeno s obje strane, nakon deset odigranih minuta rezultat je bio 15:15. Druga četvrtina donijela je prednost gotujuće momčadi od četiri poena (39:43). Nastavak je donio i preokret, uslijedilo je buđenje rimske momčadi koja je predvođena odličnim Allanom Rayom došla do preokreta i prednosti od čak +20 (71:51), a posljednja četvrtina privedena je kraju s 26 poena prednosti Lottomatice.

Uz raspoloženog Raya, pobjedi domaćina najviše je pridonio i Jacopo Giachetti s 20 postignutih poena uz jedan skok i isto toliko asistencija. Od gostiju, najbolji je bio Kristaps Janicenoks s 12 ubačenih poena, a Dalibor Bagarić je za 16 minuta provedenih na parketu postigao tri poena kojima je pridodao osam skokova.

Ni 12. kolo nije donijelo previše promjene za momčad Montepaschija koja i dalje drži stopostotan učinak u pobjedama. Momčad iz Siene je u gostima kod Scavolini Spara u Pesaru slavila rezultatom 77:87. Nakon prvih deset minuta gosti su ostvarili prednost od deset poena (17:27), a na odmor su otišli pri +7 (38:45). Slično je bilo i u nastavku, domaćini su pružili solidan otpor, ali pobjeda je i ovaj put završila u rukama vodeće momčadi.

Pobjedi Montepaschija najviše je pridonio Terrell McIntyre koji je posrigao 20 poena uz tri skoka i šest asistencija. Od domaćina, najbolji je bio Keydren Clark s 14 ubačenih poena.

Benetton iz Trevisa predvođen raspoloženim Lionelom Chalmersom (17 poena, šest skokova i jedna asistencija) upisao je pobjedu u gostima protiv Elda iz Napulja, bilo je 64:69 za goste iz Trevisa. Momčad Benettona je iz prilično izjednačenog susreta izašla kao pobjednik, a domaćinima nije pomoglo ni 18 poena Jumainea Jonesa.

Košarkaši Air Avellina su u gostima kod Legee iz Scafatija upisali tijesnu pobjedu rezultatom 86:89. Domaćini su kroz prve dvije četvrtine uspjeli zadržati tri poena prednosti (39:36), u nastavku su došli do +10 (63:53), ali je momčad Avellina u posljednjoj četvrtini preokretom uzela konačnu pobjedu.

Ni 27 poena odličnog Marcusa Hattena nije bilo dovoljno košarkašima Legee da upišu pobjedu. Iz redova Avellina, najuspješniji je bio Alex Righetti s 26 ubačenih poena uz šest skokova i jednu asistenciju. Raspoložen je bio i Nikola Radulović, koji je u 34 minute provedene na terenu postigao 17 poena uz sedam skokova i jednu asistenciju.

Pobjedu nad domaćem terenu ostvarila je momčad Tisettante Cantu koja je s 96:83 svladala Cimberio Varese. Nakon 20 odigranih minuta gosti su imali +6 (44:50), ali su u nastavku preokrenuli košarkaši Tisettante Cantu i na kraju treće četvrtine bili su tri poena u prednosti (69:66), a dobrom igrom u posljednjih deset minuta uzeli su pobjedu s 13 poena prednosti.

Prvo ime susreta je DaShaun Wood s 25 postignutih poena kojima je pridodao tri skoka i šest asistencija, a od gostiju se najviše istaknuo Romel Beck s 23 postignuta poena uz šest skokova i jednu asistenciju.

Kod kuće su uspješni bili i košarkaši La Fortezze Bologne koji su rezultatom 82:63 upisali pobjedu nad momčadi Solsonice iz Rietija. Četiri poena prednosti nakon prvih deset minuta (23:19) do poluvremena je iznosilo +12 (43:31). Iako su u nastavku gosti uspjeli smanjiti na -9 (60:51), furiozna završnica košarkaša iz Bologne u posljednjoj četvrtini donijela im je pobjedu s prednošću od čak 19 poena.

Domaćine je do pobjede doveo raspoloženi Guilherme Giovannoni s 19 postignutih poena uz sedam skokova i jednu asistenciju, a iz momčadi Solsonice najviše su se istaknuli Russell Carter i LeRoy Hurd s po 17 postignutih poena.

Angelico iz Bielle kod kuće je svladao Armani Jeans iz Milana, bilo je 82:77 za domaćine. Tijekom cijelog susreta košarkaši iz Bielle održavali su prednost od sedam - osam poena, a sličnom su razlikom i priveli susret kraju. Travis Watson i Dušan Vukčević iz Armani Jeansa ubacili su po 17 poena u susretu, a iz pobjedničke momčadi najviše se istaknuo Troy Bell s 13 ubačenih poena uz četiri skoka i jednu asistenciju.

Još jednu pobjedu na domaćem terenu u ovom kolu upisali su košarkaši Pierrel Capo d'Orlanda, rezultatom 82:76 bili su bolji od momčadi Premiate iz Montegranara. Domaćini su tijekom cijelog susreta bili u prednosti, a najveću su razliku imali na kraju treće četvrtine, +11 (66:55). Pobjedi Pierrela najviše je pridonio odlični Tamar Slay koji je postigao 22 poena uz sedam skokova i jednu asistenciju, a Luca Vitali iz redova Premiate također je bio raspoložen, ubacio je 20 poena kojima je pridodao dva skoka i isto toliko asistencija.

Ništa drugačije nije bilo ni u utakmici između Siviglie Wear i Snaidera iz Udina. Domaćini iz Terama su uzeli pobjedu rezultatom 99:86. Susret su bolje otvorili košarkaši Siviglie Wear koji su na poluvremenu imali devet poena prednosti (45:36), ali su u trećoj četvrtini gosti iz Udina uspjeli doći do izjednačenja. Završnica je donijela pritisak domaćina koji su na kraju s 13 poena upisali nova dva boda.

Dosta su se iskazali pucači obiju momčadi, a prvo ime susreta je Clay Tucker iz pobjedničke momčadi, koji je postigao 28 poena uz pet skokova i tri asistencije. Jednako raspoložen bio je i Mike Pemberthy iz Snaidera, ubacio je 26 poena kojima je pridodao tri skoka i jednu asistenciju.

Lega A Basket, 12. kolo: Lottomatica Roma - Upim Bologna 86:62, Scavolini Spar Pesaro - Montepaschi Siena 77:87, Eldo Napoli - Benetton Treviso 64:69, Legea Scafati - Air Avellino 86:89, Tisettanta Cantu - Cimberio Varese 96:83, La Fortezza Bologna - Solsonica Rieti 82:63, Angelico Biella - Armani Jeans Milano 82:77, Pierrel Capo d'Orlando - Premiata Montegranaro 82:76, Siviglia Wear Teramo - Snaidero Udine 99:86.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!