Tenis

Blake stavio "točku na i"

Deni Kirinčić • ponedjeljak, 03.12.2007.

Treći dan finalnog Davis Cup dvoboja između Rusije i Amerike donio nam je konačni rasplet dvoboja. Jučerašnji susreti nisu imali nikakvu važnost, te su obje ekipe uoči susreta odlučile odmoriti svoje najbolje igrače...

Umjesto Andyja Roddicka nastupio je Bob Bryan, a na mjesto Mihaila Južnog uskočio je Igor Andrejev. Iako nikada ne igra singl, Bob Bryan je pružio dostojan otpor odličnom igrom na mreži. Ipak, Andrejev je držao kontrolu nad susretom i na kraju zasluženo sa 6:3, 7:6(4) donio prvi bod Rusiji. Andrejev je kontrolirao ritam jakim udarcima s osnovne crte s kojima je napravio čak 28 winnera, dok je Bryan imao samo tri.

U posljednjem meču susreta nijedan izbornik nije radio promjene, pa su na teren izašli Dmitry Tursunov i James Blake. Blake je očito još bio pod dojmom pobjede nad Južnim, jer je u prvom setu igrao samo Tursunov. Nakon samo jednog osvojenog gema, Blake se trgnuo u drugom i sa breakom u drugom gemu osigurao odlučujući set. Treći set je bio prava borba, ali je Blake na kraju izašao kao pobjednik. Kod 4:5 našao se u opasnosti na 30:30, ali je sa nevjerojatnim nizom od deset poena dogurao do velike, ali nevažne pobjede i uzeo četvrti bod za svoju zemlju.

Davis Cup, 2.12.2007, treći dan, :Igor Andrejev (RUS) – Bob Bryan (USA) 6:3, 7:6(4), James Blake (USA) – Dmitry Tursunov (RUS) 1:6, 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!