Ostali sportovi

NFL: Nova žrtva mašinerije "New England"

Mario Majdić Natrlin • utorak, 04.12.2007.

Postoji nešto u igračima Patriotsa što ih, bez obzira na osigurana doigravanja i to vjerojatno sa prednošću domaćeg terena, bez obzira na dosadašnje rezultate, tjera da nastavljaju sa pobjedama i to kao da to rade iz prkosa prema svim drugima. Vjerojatno je dio razloga u mogućem povijesnom omjeru od 16-0, vjerojatno iz ponosa, želje za pobjedom, dio razloga je sigurno i u neslavnom skandalu s početka godine vezanog za trenera Belichicka i njegovog špijuna sa kamericom, i želji cijele momčadi da pokažu kako im špijunaža uopće nije potrebna da i dalje melju i ruše sve pred sobom...

Nova su žrtva bili Ravensi iz Baltimora koji su ugostili Patriotse sa neprocjenjivim motivom – pobijediti nepobjedive. U prvoj su četvrtini momčadi izmijenile po jedan FG i po jedan TD. Tom Brady je na samom kraju poluvremena i presječen nakon pokušaja dubokog dodavanja, ali Ed Reed koji sa presječenom loptom bježi duboko u teritorij Patsa, istu gubi i gosti prolaze neoštećeno, a rezultat na poluvremenu je neutralno pokazivao 10:10.

Momci iz New Englanda sigurno do sada primjećuju kako ih ostatak lige baš previše i ne voli. Glavna su meta svima, ili im se dive ili ih žele srušiti. U njima zasigurno postoji određena doza prkosa koja ih tjera dalje. Ravensi ne popuštaju i predvođeni odličnim Willisom McCgaheeom, trkačem koji je sinoć osvojio 138 yardi i upisao taj TD od 17 yardi u trećoj četvrtini, preuzimaju vodstvo u nastavku utakmice.

Patsi izjednačavaju dodavanjem Toma Bradyja za Randyja Mossa od 3 yarda u napadu u kojem su osvojili 72. Patriotsi, koji ove sezone nisu imali puno prilike susretati se sa situacijama u kojima moraju hvatati rezultat, novi izazov dobivaju kada QB Kyle Boller (15/23 za 210 yarda i dva TD-a) pronalazi Daniela Wilcoxa za novo vodstvo domaćina. Zar ovo nije bilo dovoljno? Hoće li veliki New England napokon biti osvojen?

Patsi prvo uzvraćaju presijecanjem Bollerovog dodavanja kojeg hvata safety James Sanders i tako zadržavaju priliku da ostanu u utakmici. Prvo se približavaju domaćinima FG-em Gostkowskog od 38 yardi i postaje jasno da će veliku ulogu u ovoj utakmici igrati obrana Baltimora koja je već dugo na glasu kao jedna od najžešćih, predvođena Rayom Lewisom čijoj bi emotivnoj osobnosti ova pobjeda značila veoma mnogo.

Obrana Ravensa je Patriotse dovela dva puta do četvrtog pokušaja da osvoje potrebnih 10 yardi kako bi nastavili sa napadom. Ali Patriotsi su stalno dobivali novu priliku da se vrate u igru, obrana ih je zadržavala ali su Patsi dva puta konvertirali četvrti pokušaj i to nakon što su na njima već prethodno zaustavljeni. Kada su se drugi put susreli sa četvrtim pokušajem (nakon što je obrana Ravensa kažnjena zbog prijevremenog kretanja) Brady sam pretrčava potrebne yarde za nastavak napada. Patriotsi naravno to ne propuštaju iskoristiti i deficit od četiri poena pretvaraju u vodstvo i pobjedu od tri poena nakon dodavanja Bradyja (18/38 za 257 yardi i dva TD-a) za Jabara Gaffneyja (njegovo jedino uhvaćeno dodavanje na utakmici).

Patriotsi su sada jedna od šest momčadi koje su došle do omjera 12 – 0. Motiva im sigurno ne nedostaje jer ih svaka iduća pobjeda dovodi bliže savršenstvu, odnosno povijesnom omjeru od 16-o. Trener Belichick će svojim igračima i dalje tjednu servirati dozu humble pie kako bi ih podsjetio da ostanu skromni i nastave raditi. Pogledavši raspored vidimo kako je slijedeća žrtva ove "mašinerije" Pittsburgh koji neće imati prednost svog izrovanog terena i u New Englandu će trebati napraviti čudo da pobijedi nepobjedive Patriotse.

Baltimore Ravens - New England Patriots 24:27.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!