Rukomet

Skupina C: Norveška i iznenađenje...

Goran Markuš • srijeda, 05.12.2007.

Sigurnom pobjedom nad Austrijom Norvežanke bez izgubljenog boda odlaze u drugi krug natjecanja. Iznenađenje skupine je odlična Angola koja je s laganih +21 slomila slabašnu reprezentaciju Dominikanske Republike...

Na samom startu utakmice Norvežanke ruše sve nade Austrijanki za ravnopravnu utakmicu. Nakon +5 u desetoj minuti usporavaju ritam i do kraja poluvremena dolaze na šest golova prednosti. Drugo poluvrijeme izgledalo je kao kopija prvog. Nakon +12 u desetoj minuti nastavka, Norvežanke ponovno usporavaju i sigurno završavaju utakmicu sa još jednim pogotkom razlike više.

Ponovno najbolja Kari Mette Johansen susret je završila sa devet pogodaka i tako se sad već jasno nametnula kao istinski vođa svoje ekipe. Kod Austrijanki vrijedi istaknuti mladu nadu Simon Spiridon koja je uz sto postotni šut stigla do svega tri pogotka, no vanserijskom igrom u obrani spriječila još veći debakl Austrije.

Angola je već na početku utakmice otišla na +4 da bi tu razliku postepeno povećavala do samoga kraja susreta. Ionako slabe Dominikanke danas su imale najgori dan na ovom svjetskom prvenstvu. U prilog tome ide i bijednih 29 posto šuta, a čak se niti solidna Suleydi Suarez nije mogla oduprijeti sivilu svoje ekipe i sa devet obrana od 45 upućenih lopti oprašta se od svog prvog svjetskog prvenstva.

Najbolja Angolka u prva dva susreta, Marcelina Kiala utakmicu je završila bez pogotka, no zato su Luisa Kiala i Isabel Fernandes uskočile i obje pogodile devet golova u deset pokušaja dokazavši kakav timski duh krasi ovu mladu reprezentaciju.

Svjetsko prvenstvo za žene, skupina C: Norveška - Austrija 33:20 (19:13), Angola - Dominikanska Republika 41:20 (20:10)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!