Rukomet

U Metz, u Metz

Ivana Strahija • srijeda, 05.12.2007.

Naša reprezentacija danas odlazi u Metz, gdje će nakon dana odmora od četvrtka započeti natjecanje u grupi M1, protiv Rusije, Francuske, Angole, Makedonije i Norveške. Samo prva četvorka grupe ide dalje, a borba pred Šojatovim djevojkama je nesmiljena i pogreške se neće tolerirati.

06.12. 15,00 HRV-RUS
08.12. 17,00 HRV-ANG
09.12. 16,30 HRV-NOR
11.12. 21,15 HRV-MKD

Osim Francuskinja, s kojima se Hrvatice neće sresti u glavnom turniru Svjetskog prvenstva, po dva su boda u daljnji tijek natjecanja prenijele i Norveška te Rusija. Naše reprezentativke, kao ni Angola te Makedonija, nemaju ni bod kao zalihu.

Prva će prilika za pobjedu Hrvaticama doći 6. prosinca protiv Ruskinja, aktualnih svjetskih prvakinja. Ruska je reprezentacija poprilično izmorena natjecanjem u grupnoj fazi, što je dokazao i remi protiv Brazila, no još se uvijek mogu osloniti na svoju Elenu Dmitrovu, koja se pokazala vrlo spretnom u krađi lopti protivnicama (šest lopti), a ta nam je taktika do sad radila dosta poteškoća.

TRENUTNI POREDAK M1

1. Norveška 2 (+6)
2. Rusija 2 (+5)
3. Francuska 2 (+2)
4. Hrvatska 0 (-2)
5. Makedonija 0 (-5)
6. Angola 0 (-6)

Nakon Rusije Hrvatice će ukrstiti mačeve s Angolom, možda i najvećim iznenađenjem dosadašnjeg tijeka prvenstva. Mlade, brze, nabrijane, Angolke su zasad i najučinkovitiji sastav prvenstva, sa 100 golova od 178 šuteva, odnosno 56-postotnom učinkovitosti.

9. prosinca Hrvatice na megdan izlaze s Norvežankama, ekipom koja je u prvoj fazi pobijedila sve svoje protivnice. Najjače su strane norveške ekipe vratarke Katrine Lunde Haraldsen i Terese Pedersen, koje su do sad obranile visokih 47 posto šuteva na svoj gol, kao i jedna od najboljih asistentica prvenstva, Anette Hovind Johansen.

Posljednja tekma u grupi bit će ona protiv Makedonije. Tamo igra nama dobro poznata podravkašica Natalija Todorovska, dok je većina ostalih igračica iz perjanice makedonskog rukometa Kometala, pa problema s uigranošću nema. Makedonke su bile samo za dlaku slabije od Ruskinja u svojoj skupini, i treba im pristupiti s punom pozornošću.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!