Nogomet

"U Rennesu nas čeka run & gun"

Tomislav Globan • četvrtak, 06.12.2007.

Poraz od Hamburga ostavio je traga na Dinamovim igračima pa je malo tko bio spreman stati pred mikrofone i dati izjavu. Već tradicionalno najzahvalniji sugovornici u ovakvim situacijama su Ognjen Vukojević i kapetan Luka Modrić, dok je ovaj put svoje viđenje dao i Georg Koch...

Dinamov Nijemac, Georg Koch, bio je kratak i jezgrovit: "Dobro smo odigrali, ali nismo znali uzeti bod. Moramo naučiti kako se igra na "nulu" jer napravili smo dvije pogreške i primili dva gola. Sada se moramo "vaditi" u Rennesu što će biti jako teško. Hamburg ima kvalitetu, to je internacionalna, jaka momčad koja iz tri šanse zabija dva gola. Mi smo igrali, igrali, igrali, ali nismo mogli zabiti gol."

Ognjen Vukojević se pripremio na ratničku utakmicu, no ne i na ovakav poraz: "HSV je najjača momčad u skupini, znali smo da će biti tvrdo i da neće biti puno ljepote. Išli smo na to da ne izgubimo. Ali, što da vam kažem, već se stalno ponavljam jer nam se jedno te iste stvari događaju. Ponovno je odlučila jedna glupost, prekid, a to u Europi ne prolazi. Primili smo "na brzaka" dva gola i tragično izgubili utakmicu."

Što očekivati u Francuskoj za dva tjedna? "U Rennes idemo kao u Amsterdam. Možda nam se otvori pa ako povedemo opet je sve moguće. Idemo rasterećeno jer više stvarno nemamo što izgubiti. Mi smo svoj cilj ispunili kad smo ušli u skupinu. Sada se čini da je za učiniti nešto više potrebno i još nešto više u našoj momčadi."

Luka Modrić nije želio komentirati je li mu ovo bio posljednji izlazak pred maksimirske tribine u modrom dresu, ali razočarenje rezultatom nije mogao skriti: "Nismo zaslužili izgubiti utakmicu. Istina, nismo odigrali ništa spektakularno, ali dvije minute prije kraja primiti gol iz prekida... Prečesto nam se to događa. Rezultat 0:2 nije zaslužen."

Kako kapetan procjenjuje izglede svoje momčadu posljednjem kolu? "Preostaje nam ta posljednja šansa u Rennesu. Bit će teško, ali ništa nije nemoguće. Pokazali smo to protiv Ajaxa kad su nas svi otpisali i govorili da nemamo šanse. Dok se igra uvijek postoji šansa. Nećemo se predavati."

Jesu li igrači Dinama kod 0:1 razmišljali o tome kako nije svejedno hoće li primiti i drugi gol? Da je ostalo 0:1, u Rennesu bi Modrima bila dovoljna i minimalna pobjeda. "Tko na terenu razmišlja o gol razlici? Kad igraš, na pameti ti je samo da što prije zabiješ gol. Ali, sada nam je žao zbog toga što nije ostalo barem 0:1..."

U toj utakmici Rennesu za prolaz treba pobjeda 3:0, a Dinamu 0:2. Kakvu utakmicu predviđa Modrić? "Run and gun! A Brann će gledati sa strane i nadati se. Ne preostaje nam ništa osim ići na pobjedu pa što bude."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!