Tenis

Canas i Johansson propuštaju Australian Open

Vedran Babić • petak, 07.12.2007.

Argentinac Guillermo Canas i Šveđanin Joachim Johansson neće nastupiti na prvom Grand Slam turniru sezone koji započinje 14. siječnja u Melbourneu...

Canas pati od bolnog poremećaja lijevog ručnog zgloba, pa će unatoč izbjegavanju operacije morati nositi gips iduća dva mjeseca. Tako je pod velikim upitnikom njegov nastup na prvom turniru južnoameričke turneje, onom u Vina del Maru 28. siječnja.

Canas je već prije imao istih problema 2000. godine, a i desni zglob je nastradao 2002. i 2003.

Ova sezona je bila prava povratnička. Startao je kao 143. na svijetu, da bi se sada našao među prvih 20, točnije na 15. mjestu.

Najvrednije pobjede su zasigurno one protiv najboljeg tenisača svijeta Švicarca Rogera Federera ostvarene dvaput u isto toliko tjedana, u Indian Wellsu i Miamiju. Argentinac je isto tako osvojio i sedmu titulu u karijeri pobjedom u Costa de Sauipeu, a finalist je bio u Miamiju i Barceloni.

Što se Johanssona tiče, on je zabrinut zbog manjka teniskih mečeva u posljednjih šest tjedana koje je proveo bolestan. Šveđanin je 2005. bio čak deveti na svijetu, ali je u ovoj godini nastupio na svega tri turnira zbog ozljede desnog ramena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!