Ostali sportovi

K-1 Finale: Schilt ponovno nedodirljiv

Igor Jurišić • subota, 08.12.2007.

Danas je u Japanu održan finalni K-1 turnir na kojem su snage odmjerili ponajbolji svjetski stand-up borci. Baš kao i protekle dvije godine, gorostasni Nizozemac Semmy Schilt još jednom je potvrdio svoju dominaciju i po treći put zaredom osvojio naslov K-1 prvaka...

Turnir su otvorili rezervnom borbom Paul Slowinski i Mighty Mo, a mjesto rezerve u glavnom turniru je stekao Slowinski prekidom u drugoj rundi.

Prvi četvrtfinalni par bili su Jerome LeBanner i Hong Man Choi, a u polufinale se probio LeBanner jednolasnom sudačkom odlukom. Na isti način do polufinala su došli i Schilt protiv Glaubea Feitose te bivši dvostruki K-1 prvakRemy Bonjasky u kontroverznom meču potiv mladog Badr Harija. Jedini borac koji je svoje mjesto u polufinalu zaslužio nokautom, bio je iskusni Peter Aerts, koji je već u prvoj rundi dva puta rušio Junichija Sawayashikia i prisilo suca na prekid borbe.

Jerome LeBanner je dobro otvorio polufinalni meč protiv aktualnog prvaka Schiltta, no nekoliko low kickowa po LeBannerovoj nozi obnovilo je staru ozljedu i LeBannerov kut je bio prisiljen baciti ručnik i predati borbu. U drugom polufinalu Peter Aerts je još jednom pokazao da se unatoč poznim godinama još uvijek može natjecati na najvišem nivou i jednoglasnom sudačkom odlukom svladao favoriziranog Remya Bonjaskog.

U finalnoj borbi je malo tko davao previše šansi Aertsu protiv impresivnog Schilta, ispostavilo se s razlogom. Aerts je agresivnije krenuo, no aktualni prvak se brzo pribrao i lijepom kombinacijom nokautirao Aertsa već u prvoj rundi za svoj treći uzastopni naslov. Ovom pobjedom, Schilt je samo potvrdio dominaciju Nizozemaca u K-1 natjecanju, koji su ponovno u polufinalu imali svoja tri borca te oba finalista, a od dosadašnjih 15 izdanja K-1 GP turnira, slavili su čak na 12. Jedini borci koji su uspjeli prekidati dominaciju Nizozemaca bili su Novozelanđanin Mark Hunt 2001. godine, legendarni Švicarac Andy Hug 1996. te naš Branko Cikatić 1993. godine, kao prvi pobjednik K-1 Grand Prixa.

K-1 GP 2007 rezultati

Rezervna boba:
Paul Slowinski - Mighty Mo (TKO, 2R)

Četvrtfinale
Jerome LeBanner - Hong Man Choi (sudačka odluka)
Semmy Schilt - Glaube Feitosa (sudačka odluka)
Remy Bonjasky - Badr Hari (sudačka odluka)
Peter Aerts - Junichi Sawayashiki (KO, 1R)

Polufinale
Semmy Schilt - Jerome LeBanner (TKO, 2R)
Peter Aerts - Remy Bonjasky (sudačka odluka)

Finale
Semmy Schilt - Peter Aerts (KO, 1R)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!