Zimski sportovi

Raich vodi, Ivica jako dobar

Goran Tomičić • nedjelja, 09.12.2007.

Nakon prve vožnje slaloma u Bad Kleimkirchheimu u vodstvu je Benjamin Raich ispred Byggmarka i Neureuthera. Ivica Kostelić odvezao je jako dobro, ali mogao je i bolje...

Na odlično pripremljenoj i sjajno postavljenoj stazi Franza Klammera impresivnu vožnju odvezao je Benjamin Raich. U gornjem dijelu stekao je 31 stotinku bolje vrijeme od tada vodećeg Moelgga, a mala greška nakon prolaza stajala ga je deset stotinki, ali u donjem dijelu je uspio povećati prednost na 35 stotinki. Byggmark je svojim nastupom najavio povratak u izvrsnu slalomsku formu kakvu je imao prošle sezone. U gornjem dijelu bio je devet stotinki brži od Raicha, a u sredini je iskoristio grešku Austrijanca i povisio na 32, ali u posljednjem dijelu on je pogriješio i ušao u cilj 24 stotinke sporiji.

Neureuther je napokon napravio rezultat koji je opravdao njegov talent. Mladi Nijemac je također bio brži od Raicha u gornjem dijelu, ali samo tri stotinke, a i sredinu je dobro odvezao, no izgubio je osam stotinki i to više nije mogao nadoknaditi. Ivica Kostelić krenuo je sjajno i nakon besprijekorno odvezenog gornjeg dijela zaostao je samo devet stotinki, od kojih je pet uspio nadoknaditi u sredini, ali onda je u donjem dijelu vozio pod kočnicom i završio 77 stotinki sporiji, no i to otvara sjajnu priliku u drugoj vožnji. Dalibor Šamšal opet nije završio utrku.

Daniel Albrecht uzeo je dobru 13. poziciju, a plasmanom tri mjesta nižim zadovoljan je i Švicarac Gini. Njegov sunarodnjak Berthod završio je na lošem 17. mjestu, ali ipak je riječ o skijašu koji je u Adelbodenu prošle sezone pobijedio nakon 28. mjesta u prvoj vožnji, no to je danas teško očekivati. Odustali su Palander, Ligety i Miller.

Bad Kleimkirchheim, slalom, prva vožnja
1. Benjamin Raich (Aut) 48:34
2. Jens Byggmark (Šve) +0:24
3. Felix Neureuther (Nje) +0:31
4. Markus Larsson (Šve) +0:33
5. Rainfred Herbst (Aut) +0:35
5. Manfred Moelgg (Ita) +0:35
7. Jimmy Cochran (SAD) +0:56
8. Manfred Pranger (Aut) +0:63
9. Jean-Baptiste Grange (Fra) +0:70
10. Mario Matt (Aut) +0:73
11. Ivica Kostelić (Hrv) +0:77

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!