Zimski sportovi

Poutiainen najbrža, Ana među deset

Ivor Krapac • nedjelja, 09.12.2007.

Finkinja Tanja Poutiainen odlično je odradila prvu vožnju slaloma u američkom Aspenu. Najbolja finska skijašica ubilježila je najbrže vrijeme i uzela vodeću poziciju, a s malim zaostacima prati je austrijski dvojac Nicole Hosp - Kathrin Zettel. Ana Jelušić je s odličnim prvim i nešto slabije odrađenim drugim dijelom staze došla do devetog mjesta, dok je Nika Fleiss zauzela 20., a Sofija Novoselić 42. poziciju...

Poutiainen, Hosp i Zettel pokazale su previše za konkurenciju u prvoj vožnji aspenskog slaloma. Finkinja je "za dlaku" došla do prednosti ispred dviju Austrijanki, s tri stotinke boljim vremenom od drugoplasirane Hosp i deset stotinki ispred trećeplasirane Zettel. U pola sekunde s vodećim trolistom bila je još samo Šveđanka Therese Borssen (+0.33), dok prvih pet zaokružuje Slovakinja Veronika Zuzulova (+0.51), koja je prva krenula sa starta.

Ana Jelušić odlično je odradila prvi, strmiji dio staze, sa samo 30-ak stotinki zaostatka za vodećom Poutiainen na prvom prolaznom vremenu. No, drugi i nešto ravniji dio očekivano je donio povećanje razmaka za Finkinjom. Ana je na koncu sa sekundom i 20 stotinki zaostatka za Poutiainen zauzela dobro deveto mjesto, a vrijedi dodati da joj osmoplasirana Talijanka Nicole Gius "bježi" samo 18 stotinki.

Nika Fleiss nije imala toliko razloga za zadovoljstvo. U prvoj polovici staze je na jednim vratima ostala previše otraga i nakon te pogreške više se nije uspjela oporaviti i ubilježiti rezultat kakvog je priželjkivala. Zaostatak za Poutiainen je velik, dvije sekunde i 34 stotinki, a s tim vremenom Nika je završila prvu vožnju na 20. mjestu.

Sofija Novoselić, treća i najmlađa današnja hrvatska predstavnica, neće vidjeti drugu vožnju. Sofija je s visokim startnim brojem 54 došla na 42. mjesto s četiri sekunde i pet stotinki slabijim vremenom od Tanje Poutiainen.

Iako staza u Aspenu u prvoj vožnji nije bila odveć selektivna, ipak se dogodilo i nekoliko zvučnih odustajanja. Izdvaja se ono Anje Paerson, koja je krenula vrlo agresivno i već na četvrtim-petim vratima napravila pogrešku tešku pada i prijevremenog kraja današnjeg nastupa.

Slično Paerson prošla je još jedna švedska skijašica, Maria Pietilae-Holmner, također s odustajanjem nedugo nakon starta. Talijanka Chiara Costazza pogriješila je i odustala, pak, u drugom dijelu staze.

Druga vožnja na rasporedu je u 21 sat po hrvatskom vremenu.

Aspen, slalom, prva vožnja:
1. Tanja POUTIAINEN (Finska) 46.10 sekundi
2. Nicole HOSP (Austrija) 46.13
3. Kathrin ZETTEL (Austrija) 46.20
4. Therese BORSSEN (Švedska) 46.43
5. Veronika ZUZULOVA (Slovačka) 46.61
6. Šarka ZAHROBSKA (Češka) 46.64
7. Marlies SCHILD (Austrija) 46.75
8. Nicole GIUS (Italija) 47.12
9. Ana JELUŠIĆ (Hrvatska) 47.30
10. Resi STIEGLER (SAD) 47.35
...
20. Nika FLEISS (Hrvatska) 48.44
...
42. Sofija NOVOSELIĆ (Hrvatska) 50.15

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!