Tenis

''Hewitt može ugroziti Federera''

Vedran Babić • ponedjeljak, 10.12.2007.

To je izjavio bivši trener superiornog Švicarca Tony Roche, koji je sada dio stožera temperamentnog Australca Lleytona Hewitta za kojeg kaže da će biti velika prijetnja prvom tenisaču svijeta na Australian Openu...

Roche je nedavno preuzeo Hewitta nakon oproštaja s Rogerom Federerom i vjeruje kako Lleyton još uvijek nije igrač kojem su najbolji igrački dani prošli. Naime, Australac je proteklih sezona pao niz renkinge do broja 21, a posljednji osvojeni Grand Slam je bio onaj 2002. kada je slavio u Wimbledonu.

Iako je osvojio i US Open, najviše priželjkuje pobjedu na domaćem terenu u Melbourneu, gdje je 2005. u finalu poražen od Marata Safina.

''Hewitt je prvoklasan svjetski igrač koji uz to ima veliko iskustvo. Australian Open mu jako puno znači i siguran sam da će mu i publika pomoći da osvoji turnir koji davno nije imao domaćeg pobjednika.'', rekao je Roche.

Premijerni Grand Slam sezone traje od 14. – 27. siječnja i održava se u Melbourne Parku, a Hewitt će svoje pripreme započeti tjedan dana ranije na turniru u Sydneyu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!