Nogomet

Ivanković: "Subota se ne smije više nikad ponoviti"

Vedran Attias • srijeda, 12.12.2007.

Nakon petka i posljednje konferencije za novinare u Maksimiru, dan prije nove utakmice u Koprivnici trener Ivanković izašao je pred novinare. Pred Modrima je novo gostovanje kod Slavena i u Dinamu su, s razlogom, vrlo oprezni...

U samom uvodu utakmice trener Modrih rekao je: "Dvije su utakmice u kupu i to je vrlo bitno spomenuti. Ne trebam posebno napominjati kako očekujem puno bolju igru od one prije četiri dana." Smatra kako će igrači Dinama biti posebno motivirani za ovaj susret: " Očekujem motiv i inat koji će se pojaviti kod mojih igrača i nadam se kako ćemo već u prvoj utakmici pokazati kako želimo ući u polufinale i obraniti naslov."

Oko sastava koji će istrčati na "popravni" u Koprivnici trener Dinama ima jednu dvojbu. Etto neće igrati zbog suspenzije i njegovo će mjesto na desnom boku zauzeti Buljat. U sastav se vraćaju Modrić i Drpić, a laganu ozljedu ima Schildenfeld tako da će njegovo mjesto zauzeti Carlos.

Sastav Dinama biti će: Koch, Buljat, Drpić, Carlos, Čale, Vukojević, Pokrivač, Vrdoljak/Sammir, Modrić, Mandžukić, Balaban. Dvojba oko jedanaestog igrača je između Sammira i Vrdoljaka, a ovisi o nekoliko razloga: "Odlučiti će uvjeti na terenu i kakav igrač će nam biti potreban u toj utakmici."

Trener Dinama ima vrlo dobro mišljenje o bivšem kapetanu Zagreba: " Vidjeli ste kakav je gol zabio Zagrebu. Jak je u skoku i vrlo je odgovoran te je jasno kako će on koristiti Dinamu." Vratio se Ivanković na utakmicu u subotu: "Analizirali smo utakmicu na kojoj ništa nije bilo dobro, a prije svega naša igra. Nekoliko stvari se poklopilo i utakmica se razvila tako kako se razvila. Očekujem kako se to neće više nikada ponoviti."

Ivanković je, kako i je sportski, pohvalio igru Slavena: "Oni su bili odlični i to treba pohvaliti – agresivnost, želja i volja koja je bila prisutna kod njihovih igrača je za pohvaliti, a posebne pohvale zaslužuju ako se zna na kakvom terenu se igrala utakmica."

Izjavu svojeg vratara Kocha o neslaganju u svlačionici kratko je prokomentirao: "To sam već rekao. Mlađim igračima često puta se dogodi propust, ali ekipa je spoj mladosti i iskustva. Sve velike momčadi svoje najbolje rezultate postižu ako je prosječna starost ekipa između 28 i 30 godina. Mladi igrači ekipi donose elan, želju i borbenost, a stariji donose iskustvo, smirenost i nosioci su igre svake momčadi. Iskustvo je vrlo važno u postizanju stabilnosti momčadi."

Izjavu čelnika kluba kako Dinamova momčad nema lidera ovako je prokomentirao: "Činjenica je kako je uvijek idealno kada u momčadi ima četiri – pet igrača koji su pozitivci, ali mislim kako mi to imamo. U zadnje tri godine smo pokazali kako imamo takve igrače i jedna utakmica ne može poništiti sve dobro što smo napravili, a toga je zaista bilo puno. Naravno, kako postoje nezadovoljni igrači jer manje igraju i to je normalno i pozitivno, ali nitko od njih se tako ne ponaša na treningu."

Igračima Dinama se u zadnje vrijeme pripisuje pojam "bahatost", ali trener se ne slaže s tim: "Jasno je kako kod mladih ljudi nakon rezultata dolazi do određenog samozadovoljstva, ali mislim kako su to normalne faze u razvoju mladih igrača. Godine također čine svoje i mislim kako su igrači sada puno drukčiji i zreliji nego prije godinu ili dvije. Svaki igrač nakon prave utakmice misli kako je to "to", ali činjenica je kako se igrači cijelu svoju karijeru trebaju poboljšavati."

Smatra kako bi se iskusni igrači bolje snašli na utakmici u Koprivnici kada se vidjelo kako se stvari ne razvijaju najbolje po Dinamo: " Iskustvo je bitan faktor i sigurno je kako igrač na terenu treba osjetiti kako se utakmica razvija i smiriti igru. Iskusni igrač nakon pogreške odigra nekoliko sigurnih dodavanja kako bi se vratio u utakmicu, a naši mladi igrači nakon greške – ulaze u nove, ali to je nešto što se može ispraviti samo na utakmicama i dolazi s godinama."

Etto neće biti posebno kažnjen zbog crvenog kartona jer se na snimci ne vidi razlog isključenja, a igrač je i sam rekao kako nije udario igrača Slavena. U novoj utakmici opet očekuje težak teren: "Sigurno će biti težak, ako ne i teži nego u subotu. Moramo biti čvršći i moćniji u duelu, a vrlo će bitne biti i odluke suca koji će morati dobro procjenjivati duele. U europskim utakmicama smo također vidjeli koliko je bitan duel."

Kratko se osvrnuo i na "tužnu sudbinu" Dinama: "Momčad Dinama je u razvoju i takva će uvijek i biti. Mi školujemo i stvaramo igrača i, onda nažalost, oni odu i onda sve ispočetka. Mogući odlazak Modrića otvara mnoga pitanja, ali teško je reći hoće li njega naslijediti Badelj ili Sammir. Luka se razvio kroz Zrinjski i Inter kako bi postao ovakva vrijednost i jasno je kako se igrač treba razvijati postepeno."

Pred Dinamom je teška utakmica u Koprivnici koja dolazi nakon dva vrlo neugodna poraza i jasno je kako Modrima ne bi dobro legao još jedan negativan rezultat. S obzirom na činjenicu kako je ovo kup i igra se uzvrat u Zagrebu, dojam je kako se i neriješeni rezultat u Maksimirskoj smatra pozivnim. Novi poraz donio bi vrlo neugodno raspoloženje uoči Rennesa i zimske pauze...

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!