Zimski sportovi

Kostelić ide po nove bodove

Goran Tomičić • četvrtak, 13.12.2007.

Prva stanica dvostrukog programa skijaša u Italiji je Val Gardena, a na rasporedu su spust i superveleslalom. Ivica Kostelić će biti naš jedini predstavnik, a nastupa samo u superveleslalomu s ciljem osvajanja novih bodova...

Treći spust sezone počinje u petak u 12:15 sati. Sezona u ovoj disciplini počela je slavljem Hudeca pred svojim navijačima u Lake Louiseu, a u Beaver Creeku je Walchhofer bio najbrži. Oni su svakako favoriti za pobjedu i u Val Gardeni, ali konkurencija je uistinu kvalitetna. Prije svih treba izdvojiti sjajne Amerikance Nymana i Sullivana, a Austrijanci računaju na Sulzenbachera. Treba računati i na Cuchea i Büchela, dvojicu veterana koji su u jako dobroj formi. Potencijalno iznenađenje bi mogao biti Buder, a otpisati se ne smije Kuceru. Raich je loše otvorio spustašku sezonu i u Val Gardeni traži iskupljenje, a isto vrijedi i za Millera.

U subotu se vozi treći superveleslalom. Bit će to još jedna zanimljiva utrka, a dobar rezultat možemo očekivati od Ivice Kostelića, koji je na obje prethodne utrke osvojio bodove. U Lake Louiseu uzeo je 28. mjesto, a četiri mjesta bolji bio je u Beaver Creeku. Najveći favorit je Raich, drugoplasirani u Lake Louiseu i peti u Beaver Creeku, a veliku konkurenciju ima u sunarodnjaku Reicheltu, pobjedniku Beaver Creeka.

Još treba spomenuti uvijek dobre Scheibera i Grubera, a i ovdje su u vrhu Cuche, Hudec i Kucera. Prvi kandidat za pokvariti planove favoritima je izvrsni Andrej Jerman, a tu su još Švicarci Hofmann i Albrecht. Walchhofer nije dobro krenuo ove sezone, ali uvijek može ostvariti dobar rezultat, dok je Millerovu vožnju teško predvidjeti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!