Zimski sportovi

Kostelić prema novom postolju

Goran Tomičić • subota, 15.12.2007.

Već 16. i 17. prosinca na rasporedu su nove utrke skijaša, a domaćin veleslaloma i slaloma je talijanska Alta Badia. Naravno, nama će mnogo zanimljivija biti slalomska utrka u kojoj će nastupiti Ivica Kostelić i Dalibor Šamšal...

U nedjelju u 9:45 i 12:45 sati vozi se četvrti ovosezonski veleslalom. Na otvaranju sezone slavio je Svindal, a utrka u Beaver Creeku pripala je Albrechtu. Prošlog vikenda u Bad Kleinkirchheimu najbolji je bio Blardone. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li domaći teren pomoći Talijanima. Vodeći u poretku veleslaloma je Ted Ligety, koji ove sezone nije pobijedio, ali bio je dva puta na postolju (drugi u Söldenu i treći u Bad Kleinkirchheinu), a u Beaver Creeku uzeo je četvrto mjesto.

Uz navedene u igri za pobjedu svakako su Moelgg i Raich, a do najviše stepenice postolja može i Cuche. Dobar rezultat očekuje i Palander, treći u Söldenu i šesti u Bad Kleinkirchheimu. U krugu favorita je još uvijek i Miller, dok bi iznenaditi mogli Matt i Fanara.

Treći slalom sezone počinje u 17. prosinca u deset sati, a tri sata kasnije počinje druga vožnja. Prošle sezone Ivica je ovdje osvojio odlično treće mjesto, a sličan rezultat očekuje se i ove godine. Nakon lošeg 20. mjesta u Reiteralmu, sedma pozicija (a moglo je čak i bolje) u Bad Kleinkirchheimu dala je mnogo samopouzdanja našem najboljem skijašu, koji je nakon godinu dana u krugu kandidata za postolje.

Vodeći skijaš slaloma je Raich, koji očekuje dobre rezultate u Alta Badiji, potrebne u borbi za Veliki kristalni globus. Moelgg pred svojim navijačima ima imperativ pobjede, ali konkurencija je jaka. Tu su uvijek Palander i sjajni Byggmark, a ne smije se otpisati Prangera. Nove talijanske uzdanice su Deville i Thaler, a sve opasniji su i Francuzi, budući da je osim Grangea tu i Lizeroux. Potencijalno iznenađenje je svakako Švicarac Gini, senzacionalni pobjednik Reiteralma. Osim pobjede Raicha u Bad Kleinkirchheinu, ova slalomska sezona počela je ispod austrijskih očekivanja, a sve to stavlja dodatni terent posebno na Matta, Herbsta i Schönfeldera. Kod Millera je u slalomu uvijek sve moguće. Sve to je dokaz da nas u Alta Badiji očekuju odlične utrke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!