Rukomet

Odmor godio Hrvatima

Petar Plevnik • nedjelja, 16.12.2007.

Nakon dvotjedne stanke, 16. kolom nastavljeno je natjecanje u Bundesligi. Ovaj put nije bilo iznenađujućih rezultata, a kao posljedica toga nije bilo ni većih promjena u poretku. Vrlo dobar učinak imali su naši igrači, ponajprije Blaženko Lacković i Goran Šprem, no usprkos pogotku manje od Šprema više razloga za zadovoljstvo ima Lacković, čiji je Flensburg novom pobjedom zadržao vodstvo na ljestvici...

Kolo su još u srijedu otvorili Gummersbach i Grosswallstadt, a prema očekivanjima slavili su domaćini. U pobjedi 31:24 najbolji u redovima domaćina Ilić sa devet pogodaka, dok je naš Vedran Zrnić postigao tri. Kod gostiju sedam pogodaka Spatza.

Nakon razočaravajućeg remija protiv Wetzlara na domaćem parketu u zaostalom susretu odigranom tijekom tjedna, HSV je dočekao zahuktali Nordhorn. Iako se očekivao neizvjestan susret, Nordhorn je jedino izjednačenje na susretu imao u šestoj minuti (2:2), a sve ostalo proteklo je u dominaciji HSV-a, koji je na kraju slavio sa 30:26. Prvo ime u redovima domaćina Hens sa osam pogodaka, dok kod gostiju najbolji naš Goran Šprem također sa osam pogodaka.

Zanimljivo je trebalo biti i u Flensburgu, gdje je u goste stigao Kronau, pojačan s Magdeburgovim poljskim dvojcem Bielecki - Tkacyzyk, koji je unatoč najavama da će sezonu do kraja odraditi u Magdeburgu prije vremena napustio klub te pojačao Lavove. Unatoč pojačanim gostima, Flensburg je bez problema slavio sa 16:13, a najbolji u domaćim redovima bili su Christiansen sa devet te naš Blaežnko Lacković sa sedam pogodaka. Kod gostiju osam pogodaka Jurasika, dok su Tkaczyk i Bielecki u debiju postigli dva odn. tri pogotka.

Priključak uz vodeći dvojac zadržao je Kiel, koji je na domaćem parketu upisao očekivane bodove protiv Göppingena. U rutinskoj pobjedi 28:24 najbolji Karabatić sa sedam pogodaka, dok kod gostiju najbolji Horak sa sedam. Dalibor Anušić postigao je jedan pogodak za goste.

Derbi začelja i susret lokalnih rivala igran je u Lübbeckeu, gdje je istoimeni domaćin sa 33:25 svladao Minden. Momčad Velimira Kljaića do pobjede je stigla ponajviše zahvaljujući odličnom Dušanu Tomiću sa 10 pogodaka. Kod gostiju šest pogodaka Čehajića i Schäpsmeiera.

Nakon novog poraza zamecentiran na dnu ostao je Essen. Nekad slavni klub uvjerljivoj je poražen na domaćem parketu od zahuktalog Wetzlara. U pobjedi gostiju od 34:27 najbolji Izraelac Smoler sa osam pogodaka, a još jednu vrlu dobru partiju pružio je naš Krešo Ivanković sa šest pogodaka.

Najuvjerljiviju pobjedu kola upisao je Lemgo, koji je sa 38:24 na domaćem parketu "pregazio" Füchse iz Berlina. Do uvjerljive pobjede domaćini su stigli predvođeni Krausom sa devet te Kehrmannom sa osam pogodaka, dok kod gostiju osam pogodaka Stelmokasa.

Najneizvjesnije bilo je u Balingenu, gdje je istoimeni domaćin protiv Melsungen upisao važne bodove za bijeg iz zone najugroženijih. Iako su vodili tijekom cijelog susreta, domaćini su do pobjede strijepili do posljednjeg trenutka. Najbolji u redovima Balingen Brack sa osam pogodaka, dok kod gostiju devet pogodaka Klitgaarda.

Iako je prijevremeno ostao bez udarnog dvojca Bielecki - Tkaczyk, Magdeburg je u Wilhemshavenu upisao sedmu ovosezonsku pobjedu te došao korak bliže sredini ljestvice. Ozljedama prorijeđeni domaćini nisu se mogli ozblijnije suprostvatiti te je Magdeburg zasluženo slavio sa 29:23. U redovima domaćina najbolji Gylfason sa pet pogodaka, dok je tri postigao novi hrvatski reprezentativac Kristijan Ljubanović. Kod Magdeburga prvo ime Vasilakis sa sedam pogodaka.

Bundesliga, 16. kolo, rezultati:
Gummersbach - Grosswallstadt 31:24, Flensburg - Kronau 36:28, HSV - Nordhorn 30:26, Kiel - Göppingen 28:24, Lübbecke - Minden 33:25, Essen - Wetzlar 27:34, Lemgo - Füchse Berlin 38:24, Ballingen - Melsungen 29:28, Wilhemshavener - Magdeburg 23:29.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!