Ostali sportovi

Zagreb Thunder iduće godine u međunarodnoj CEFL ligi

Sportnet • utorak, 18.12.2007.

U subotu, 15. prosinca u Zagrebu je održan sastanak međunarodne lige američkog nogometa CEFL (Central European Football League). Domaćin sastanka bio je Zagreb Thunder, prvi klub američkog nogometa u Hrvatskoj...

CEFL liga osnovana je prije dvije godine, kada su u njoj nastupala četiri kluba iz Srbije i jedan iz Slovenije. Osmišljena je kao regionalna liga jugoistočne Europe, no u kratkom vremenu doživjela je pravi procvat. Tako će u 2008. godini u CEFL ligi nastupiti osam jakih klubova iz šest država (Austrija, Mađarska, Slovenija, Slovačka, Srbija i Hrvatska), a javljaju se zainteresirani klubovi od Skandinavije do Turske i Egipta.

Liga će biti podijeljena na dvije konferencije, CEFL Jug (Zagreb Thunder, Budapest Cowboys, Vukovi Beograd i Novi Sad Dukes) i CEFL Sjever (Bratislava Monarchs, Budapest Wolves, Ljubljana Silverhawks i ASVO Gladiators – Austrija). Svaki klub odigrat će ukupno deset utakmica, po dvije s klubovima iz svoje konferencije te po jednu s klubovima iz druge konferencije.

Iako je od svih u ligi najmlađi, Zagreb Thunder će u natjecanje ući s neskrivenim ambicijama. Predsjednik kluba Denis Geto nakon sastanka je izjavio: "U natjecateljskom smislu u ligu ulazimo kao autsajderi, jer naši najiskusniji igrači imaju iza sebe tek jednu sezonu igranja prijateljskih utakmica, a još smo i svrstani u grupu s dva srpska tima, koji su prva i trećeplasirana momčad ove sezone. S druge strane, entuzijazam, sportski duh, disciplina, te pozitivan način razmišljanja u timu, dovest će do 'lomljenja zubi na našim kacigama' svih onih koji nas podcijene. Zato se ne bojimo nikoga i ne očekujemo da ćemo biti 'kanta za napucavanje'. Uostalom, mi znamo pobjeđivati, što smo pokazali s 5:4 omjerom pobjeda i poraza u 2007. godini. Pozivamo sve zainteresirane za bavljenje ovim sportom da nam se priključe, i već iduće sezone brane boje našeg tima na međunarodnoj sceni."

Gromovi u momčadi trenutno imaju 50 igrača koje vodi glavni trener Siniša Štefanović, bivši profesionalac u kanadskoj CFL ligi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!