Košarka

Zagreb u goste Šundovu i Čuiću

Bojan Poturica • utorak, 18.12.2007.

Nakon poraza u Splitu, košarkaši Zagreb Croatia osiguranja okreću se europskim obvezama. U sklopu drugog kola natjecanja po skupinama FIBA-inog Eurokupa, "mravi" gostuju kod Limassola...

Košarkaši Zagreb CO-a će u sklopu drugog kola natjecanja po skupinama FIBA-inog Superkupa gostovati na Cipru kod Limassola. Utakmica je na rasporedu u srijedu u 19.30, a "mravi" su prema istoku otputovali već danas ujutro kako bi se što bolje adaptirali na klimatske razlike.

Ciparska momčad je u prvom susretu poražena na gostovanju kod Larisse rezultatom 74:70, dok je hrvatski predstavnik u Trnskom sa 80:76 pobijedio Spartak Damira Markote te je tako stigao do treće uzastopne pobjede u ovom natjecanju nakon što je u pretkolu u oba susreta svladao francuski Gravelines.

Ciprani su momčad koja prima 65.3 koša u prosjeku, najmanje od svih u natjecanju, što će reći da im igra bazira na čvrstoj obrani. Zagreb s druge strane prima deset koševa više i na Cipru će se morati potruditi odigrati bolje u ovom segmentu igre.

AEL Limassol na rosteru ima prvenstveno strane košarkaše, a za njih nastupaju i dva naša igrača, Bruno Šundov i Aleksandar Čuić.

Pobjedom u ovom susretu Zagreb bi napravio veliki korak ka osiguravanju sudjelovanja u nastavku natjecanja.

FIBA Eurokup, 2. kolo:
AEL Limassol - Zagreb CO (srijeda, 19:30)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!