Zimski sportovi

U veljači na Sljemenu dvostruki program i skijaške legende

HINA • srijeda, 19.12.2007.

Sredinom veljače zagrebačko Sljeme će po četvrti puta biti domaćin slalomskim utrkama Svjetskog kupa za trofej "Snježne kraljice". No, ovaj će puta ljubitelji skijanja imati dvostruki užitak, uz skijašice na Sljemenu će po prvi puta nastupiti i najbolji svjetski skijaši...

Organizacijski odbor "Snježne krajice" na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestio da će se ženski noćni slalom održati u petak, 15. veljače - prva vožnja u 15 sati, a druga u 18 sati.

Muški slalom je u nedjelju, 17. veljače (10,15 i 13,15 sati). Oba slaloma vozit će se na "crvenom spustu".

Ove godine sprema se i posebno iznenađenje, u nedjelju nakon druge vožnje muškog slaloma, u 17 sati, kreće humanitarna utrka bivših skijaških zvijezda "Zagreb Ski Legends". U utrci paralelnog veleslaloma nastupit će 16 velikana svjetskog skijanja, među kojima i Janica Kostelić, Ingemar Stenmark, Alberto Tomba, Marc Girardelli, Franz Klammer i Bojan Križaj.

Organizacija slalomskih utrka na Sljemenu koštat će 28 milijuna kuna. Četvrtinu novca osigurat će Grad Zagreb, a ostalo sponzori.

Prvo izdanje ženskog slaloma za Svjetski kup na Sljemenu održano je 2005. godine. Tada je pobijedila Finkinja Tanja Poutiainen, dok je Janica Kostelić odustala u prvoj vožnji jer je "haklala" jedna vrata.

Godinu dana kasnije slavila je Austrijanka Marlies Schild, a Janica je u drugoj vožnji bez jednog štapa doskijala do trećeg mjesta.

U siječnju ove godine ponovno je pobijedila Marlies Schild, a Ana Jelušić je drugim mjestom ostvarila svoje prvo postolje u utrkama Svjetskog kupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!