Nogomet

Cagliari četvrti put s istim trenerom

Branimir Korać • srijeda, 19.12.2007.

Marco Giampaoli je jedan od onih što se nazivaju "vjerni vojnik kluba". Iako je tri puta u posljednjih godinu dana dobivao otkaz u Cagliariju, po četvrti put je prihvatio sjesti na klupu kluba s juga Italije...

Nakon osvojenog tek jednog boda u posljednjih pet kola, Nedo Sonetti zaradio je otkaz, a na klupi ga je naslijedio onaj na čije je on mjesto sjeo - Marco Giampaoli. 40-godišnji stručnjak tako po treći put preuzima funkciju trenera Cagliarija nakon što je već tri puta u posljednjih godinu dana dobio otkaz u ovom klubu.

Pomalo neobična odluka i uprave kluba i Giampaolija, no zainteresiranih trenera za preuzimanje "utopljenika" nije bilo, a Giampaoli je bio slobodan i popustljiv. Cagliari trenutno leži na posljednjoj poziciji s deset osvojenih bodova i svega dvije pobjede u dosadašnjem dijelu sezone te je jasno kako je pred Giampaolijem vrlo težak posao.

No prošle sezone uspio je spasiti klub od ispadanja, ponajviše zahvaljujući odličnom Davidu Suazu, no danas nema tako kvalitetnog igrača, a sve nade polažu u mladog napadača i talijanskog reprezentativca do 21 godine Roberta Acquafrescu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!