Nogomet

Chelsea bliže obrani kupa

Marin Vuković • srijeda, 19.12.2007.

Kao da dva velika derbija tijekom vikenda nisu bila dovoljna, engleski nam je nogomet večeras ponudio još jedan sudar velikana. U četvrtfinalu Carling kupa Chelsea je na Stamford Bridgeu dočekao Liverpool i pobjedom od 2:0 se plasirao u polufinale ovog natjecanja...

Iako je polufinale liga kupa relativno velik ulog, ova se utakmica teško može usporediti s nedjeljnim derbijem Manchester Uniteda i Liverpoola, a još manje s vatrenim okršajem Arsenala i Chelseaja. Londonska je momčad na travnjak istrčala u poprilično izmijenjenom sastavu, s čak sedam izmjena u odnosu na nedjeljnih 11 i bez ozlijeđenog kapetana Johna Terryja, dok je Rafael Benitez ubacio čak devetoricu novih igrača, uključujući i oporavljenog Xabija Alonsa koji je s travnjaka izbivao čak deset tjedana.

Manjak uigranosti kod tako izmiješanih momčadi rezultirao je praznim prvim poluvremenom, bez većih prigoda i inicijative jedne ili druge strane. Tek u nastavku veliki suparnici zaigrali su otvorenije i u 58. minuti vidjeli smo i prvi pogodak na utakmici. Andrij Ševčenko je prsima spustio loptu za Franka Lamparda, a njegov udarac prema vratima Liverpoola odbija se od Jamieja Carraghera i prebacuje nemoćnog vratara Charlesa Itandjea.

Samo minutu kasnije situacija je za Liverpool iz loše prerasla u goru. Posve nejasno je što je Peter Crouch htio postići divljačkim dvonožnim startom na Jona Obi-Mikela, no glavni ga je sudac za to zasluženo "nagradio" crvenim kartonom. Oslabljeni Liverpool do kraja utakmice nije imao izgleda, posebno nakon što je Benitez iz igre izvadio Ryana Babela, dotad jednog od ponajboljih pojedinaca Redsa na ovoj utakmici.

U 68. minuti susreta u igru je po prvi put nakon travnja ušao oporavljeni Michael Ballack i u posljednjim trenucima utakmice poslao loptu do Ševčenka, koji se našao na pravom mjestu i postavio konačnih 2:0. Chelsea se tako pridružio Evertonu, Arsenalu i Tottenhamu u polufinalu Carling kupa.

Odmah nakon završetka utakmice održan je i ždrijeb polufinala, a Chelsea i Arsenal izbjegli su izravan dvoboj. Prvi polufinalni par bit će Chelsea i Everton, a drugi Arsenal i Tottenham. Kako se polufinale igra na dvije utakmice, Chelsea i Arsenal bit će domaćini u prvim susretima. Točni datumi odigravanja utakmica još uvijek nisu određeni, no zna se da će se prve utakmice odigrati u tjednu koji počinje 7. siječnja, a uzvrati dva tjedna kasnije.

Carling kup, četvrtfinale:
Chelsea - Liverpool 2:0.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!