Košarka

Skupina C: Peković poveo Partizan u veliki preokret

Tomislav Globan • srijeda, 19.12.2007.

Preokrenuvši čak 18 koševa zaostatka, Partizan je u Beogradu svladao francuski Roanne i došao do pobjede koja bi se na kraju mogla pokazati ključnom u borbi za drugim krugom Eurolige. Panathinaikos se nakon prošlotjednog poraza u Rimu vratio pobjedničkim navikama te rutinski odradio posao u Bambergu...

Partizan - Chorale Roanne

Partizan je u srijedu stigao do ključne pobjede koja im daje velike izglede za plasman u Top 16 Eurolige. U Pioniru su svladali francuski Chorale Roanne 82:76 i ubilježili četvrtu pobjedu u skupini, dok Francuzi ostaju na jednoj manje.

Sve je počelo idealno za goste, u napadu je ulazilo sa svih pozicija, a u 11. minuti semafor pokazuje čak +18 za Roanne (14:32). Odlično se snalazio bek Brion Rush za kojeg srpska momčad nije imala rješenja. Stvari su se počele mijenjati tek kada se napokon probudio Nikola Peković koji je zagospodario reketom i povukao svoju ekipu prema preokretu.

U samo osam minuta Partizanov je centar ubacio 12 poena, pripomogli su mu tricama Veličković i Vitkovac te u 19. minuti domaći dolaze na samo poen zaostatka (40:41). No, u posljednjih 60 sekunda prvog poluvremena dolazi do neobjašnjivog raspada u igri Partizana te Roanne u jednoj minuti ubacuje tri trice (!) i dodatno bacanje za rezultat 40:51 nakon 20 minuta.

Domaći su tako ponovno morali stizati visoku prednost Francuza, a u tome uspijevaju u 32. minuti kada tricom Tepića Partizan dolazi u prvo vodstvo (65:64), ne računajući ono na samom početku susreta. Šuterski i skakački briljirao je u završnici Nikola Peković koji je na koncu ubacio 26 poena (šut iz igre 11/18), ubilježio 16 skokova i odveo Partizan do važne pobjede.

Brose Baskets - Panathinaikos

Uz gotovo minimalan napor Panathinaikos je stigao do osme pobjede u Euroligi i učvrstio čelnu poziciju u skupini C. Europski je prvak u Bambergu s 58:72 svladao Brose Baskets kojega u igri za drugi krug drži još samo teorija.

Najneefikasnija momčad Eurolige opravdala je svoju titulu katastrofalnim napadačkim učinkom u prvoj četvrtini. Nijemci su ubacili tek osam poena što su gosti iskoristili te stekli prednost koja do kraja utakmice ni u jednom trenutku nije dolazila u pitanje. S linije slobodnih bacanja briljirao je Šarunas Jasikevičius pogađavši 11/11. Litavac je s ukupno 21 poenom apsolutno prvo ime susreta, a zanimljivo je kako niti jedan njegov suigrač nije upisao dvoznamenkasti učinak. Naš Andrija Žižić igrao je 20 minuta i ubilježio skroman učinak - četiri poena i jedan skok.

Skupina C, deveto kolo:
Partizan - Chorale Roanne 82:76
Brose Baskets - Panathinaikos 58:72

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!