Zimski sportovi

Šamšal i Kostelić jako dobri

Goran Tomičić • subota, 22.12.2007.

Dalibor Šamšal osvojio je odlično sedmo mjesto na FIS slalomu u njemačkom Oberjohu, a Ivica Kostelić je na dva FIS veleslaloma u talijanskom Cavaleseu ostvario rezultat karijere u ovoj disciplini...

Šamšal je u slalom krenuo sa startnim brojem 11 i u prvo vožnji osvojio šesto mjesto, a za vodećim Neureutherom zaostao je sekundu i 74 stotinke. U drugoj vožnji pao je na sedmu poziciju, a zaostatak za Neureutherom, koji je obranio vodeću poziciju iz prve vožnje, iznosio je tri sekunde i 78 stotinki.

Svojim nastupima u Cavaleseu Ivica Kostelić je vjerojatno zadovoljan. Naš najbolji skijaš u prvom je veleslalomu imao startni broj 40 i prvu vožnju je završio na 25. mjestu uz zaostatak za Talijanom Plonerom dvije sekunde i 22 stotinke. Drugu vožnju odvezao je mnogo bolje i uzeo odlično 16. mjesto, a zaostatak za Plonerom smanjio je na sekundu i 92 stotinke. Dan kasnije održan je novi veleslalom u koji je Ivica startao 42., a nakon prve vožnje bio je na 19. mjestu i za Plonerom, koji je opet pobijedio, zaostao je sekundu i 62 stotinke. Opet je bolje odvezao drugu vožnju i popeo se na 17. poziciju, a zaostatak je iznosio dvije sekunde i 39 stotinki.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!