Košarka

Repeša zaustavljen u Montegranaru

Ivana Spahija • nedjelja, 23.12.2007.

Odigrana su i preostala dva susreta 15. kola talijanske košarkaške lige. Repešina Lottomatica Roma doživjela je poraz na gostovanju kod Premiate iz Montegranara, a Solsonica Rieti upisala je pobjedu na domaćem terenu...

Rimski košarkaši su cijelo prvo poluvrijeme bili u vodstvu da bi momčad Premiate u nastavku susreta napravila preokret i upisala pobjedu. Nakon prvih deset minuta igre, Lottomatica je ostvarila pet poena prednosti (14:19), a u drugoj su četvrtini Repešini odabranici otišli na +11 (36:47), ponajprije zahvaljujući Allanu Rayu (12 poena).

Treća četvrtina donijela je preokret, košarkaši Premiate prvi put su ostvarili vodstvo u 25. minuti kada je Valerio Amoroso (21 poen, četiri skoka i dvije asistencije) pogodio tricu za 54:52. Tu su četvrtinu domaćini okončali s devet poena prednosti (65:56), a gosti iz Rima do kraja susreta nisu uspjeli doći u priliku preokrenuti rezultat i uzeti pobjedu Premiati rezultatom 86:78.

Uz Amorosa, pobjedi domaćina najviše su pridonijeli Kiwane Garris i Jobey Thomas s po 15 postignutih poena. Iz Lottomatice, najučinkovitiji je bio Jon Stefansson sa 14 ubačenih poena uz tri skoka i jednu asistenciju. Naš Roko Ukić proveo je 25 minuta u dresu rimske momčadi, postigao je devet poena kojima je pridodao dva skoka i tri asistencije.

Drugi susret također je ponudio dosta neizvjesnosti i nekoliko preokreta, ali su na kraju košarkaši Solsonice kod kuće uspjeli doći do pobjede nad Scavolini Sparom iz Pesara, bilo je 77:72 za domaćine. Prva četvrtina završila je u korist domaćina koji su ostvarili tek pola koša predosti (11:10), ali su košarkaši Scavolinija na odmor otišli pri +5 (27:32). U trećoj su četvrtini košarkaši Solsonice ponovno poveli, ovaj put s tri poena prednosti (51:48), koje su do kraja susreta uspjeli pretvoriti u +5.

Strijelci obiju momčadi bili su izrazito raspoloženi, tako su Pape Sow iz Solsonice i Carlton Myers iz Scavolinija postigli po 20 poena, s time da je Sow tome pridodao šest, a Myers dva skoka.

Lega A Basket, 15. kolo: Premiata Montegranaro - Lottomatica Roma 86:78, Solsonica Rieti - Scavolini Spar Pesaro 77:72.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!