Ostali sportovi

NFL: Postavljena zagonetka doigravanja

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 24.12.2007.

Green Bay Packersi su izgubili protiv Chicaga i tako ispali iz utrke za vrh NFC-a, Cleveland Brownsi su porazom izgubili kontrolu nad svojom sudbinom, Giantsi i Jaguarsi su pobjedama osigurali svoja mjesta u doigravanju, a Patriotsi su na korak do savršenog omjera...

Brett Favre je izjavio kako su u njegovoj, 17 godina dugačkoj karijeri, ovo bili najgori uvjeti u kojima je igrao, ali kako to ipak nije izgovor lošoj predstavi Packersa i njegovoj osobno, te kako inače ovako vrijeme, povijesno gledajući, ide njima na ruku, ali to sinoć nije bilo tako.

Hladni, vjetroviti i snježni Chicago, bio je svjedok trećeg poraza Packersa, a dva od ta tri poraza zadali su im upravo najveći rivali Bearsi. Favre je u utakmici je imao dvije presječene lopte, od kojih je jednu, branič Bearsa, Brian Urlacher odnio do endzone Packersa za šest poena i konačno vodstvo od 35:7. Packersi su čak i vodili u drugoj četvrtini, zahvaljujući probijanju Ryana Granta od 66 yardi, ali to su jedini poeni do kojih je Green Bay došao.

RB Chicaga, Adrian Peterson probio se za 102 yarda, a veliki razlog za pobjedu Bearsa su specijalni timovi. Specijalni tim Chicaga je u nekoliko navrata uspio blokirati punt Packersa što ih je redovito dovodilo ili do TD-a ili do odlične pozicije na terenu. Ovim su porazom Packersi izgubili sve šanse da osvoje konferenciju NFC, koja je ovim porazom pripala Dallas Cowboysima.

New England Patriotsi su odavno osigurali prvo mjesto u svojoj konferenciji, oni se sada bave nečim sasvim drugim. Nečim povijesnim. Nakon sinoćnje pobjede nad Dolphinsima, Patriotsi su korak do povijesnog omjera 16-0, do kojeg će pokušati doći iduću subotu u New Yorku protiv Giantsa. U sinoćnjoj pobjedi 28:7, Tom Brady je bacao18/33, za 215 yardi, uz dva TD dodavanja i dvije presječene lopte. Patsi su pokazali da imaju i odličan probijački napad, predvođen Laurenceom Maroneyem koji se sinoć probio za 156 yardi i polaganje.

Njihovi protivnici Giantsi, sinoć su osigurali mjesto u doigravanju pobjedom na Billsima 38:21, nakon što su u drugoj četvrtini zabili 17 poena kako bi se vratili u utakmicu poslije početnog vodstva Billsa 14:0. Domaćini vraćaju vodstvom polaganjem odličnog rookieja Marshawna Lyncha koji je u utakmici ukupno pretrčao 70 yardi. Ipak, glavna vijest sinoć je bila probijačka igra Giantsa, koji su probijanjem osvojili fantastičnih 291 yard. Najprije je Brandon Jacobs pretrčao 145 yardi uz dva polaganja, samo da bi ga nakon ozlijede zamijenio novak izabran u sedmom krugu drafta. Ahmad Bradshaw je u 17 probijanja pretrčao 151 yard, uključujući 88 yarda dugačko polaganje, najduže u ovoj sezoni.

Washington Redskinsi su svoju, veoma problematičnu sezonu, nizom od tri pobjede, preokrenuli u potencijalno fantastičnu godinu, okrunjenu doigravanjima. Sinoć je u Minnesoti odigrana odlična, i veoma važna utakmica između domaćina Vikingsa i Redskinsa. Vikingsi su na poluvremenu vodili 22:0, nakon TD-a Cooleyja, Mossa i Randle-Ela. QB Tod Collins nastavlja sa odličnim igrama, sinoć je bacao 22/29 za 254 yarde i dva TD-a. Uspjeli su zaustaviti Adriana Petersona na 27 osvojenih yardi i presjekli su QB-a Tarvarisa Jacksona dva puta. Obje momčadi su sada na omjeru 8-7, sa jednim mjestom slobodnim u doigravanju i idući tjedan će se boriti za nastavak sezone.

New Orleans Saintsi će pažljivo motriti Redskinse i Vikingse jer su im njihovi porazi, uz pobjedu Saintsa nad Chicagom, potrebni za prolaz dalje u doigravanje. Saintsi su sinoć izgubili od Philadelphije i sada zaostaju utakmicu za svojom konkurencijom. QB Eaglesa Donovan McNabb je sinoć bacio tri TD dodavanja i prebacio 263 yarde.

Cleveland Brownsi su zakomplicirali svoj put prema doigravanju porazom od eliminiranih Bengalsa. Kada je RB Cincinnatija Kenny Watson, koji je u utakmici pretrčao 130 yardi uz polaganje, izgubio loptu sa 1:55 do kraja, navijači Clevelanda su pomislili kako ipak, uz sve što se dogodilo, još imaju priliku preokrenuti rezultat. Situacija je bila takva, da su Bengalsi vodili 19:0, a utakmicu je obilježio QB Brownsa, Derek Anderson sa četiri presječena dodavanja. Brownsi su uspjeli smanjiti rezultat na 19:14, ali u tom posljednjem napadu, Anderson nije uspio upotpuniti dodavanje u endzoni Bengalsa i tako preokrenuti rezultat. U posljednjem kolu, Brownsi će pokušati izboriti doigravanje, a konkurencija će im biti Tennessee Titansi kojima će pobjeda biti dovoljna za prolaz bez obzira kako Brownsi završili.

Jacksonville Jaguarsi nisu propustili svoju priliku da osiguraju doigravanjima, i to su učinili impresivnom pobjedom nad Oakland Raidersima 49:11. Dodavači Garrard i Gray kombinirali su četiri TD dodavanja, Garrard je utrčao za još jedno, dok je RB Fred Taylor opet odigrao odlično probivši se za 111 yardi i TD.

National Football League, šesnaesti tjedan, rezultati: Buffalo – NY Giants 21:38, Chicago – Green Bay 35:7, Cincinnati – Cleveland 19:14, Detroit – Kansas City 25:20, Indianapolis – Houston 38:15, Jacksonville – Oakland 49:11, New Orleans – Philadelphia 23:38, Arizona – Atlanta 30:27, San Francisco – Tampa Bay 21:19, New England – Miami 28:7, Seattle – Baltimore 27:6, Tennessee – NY Jets 10:6, Minnesota – Washington 21:32

KONFERENCIJA AFC

Divizija AFC East
New England Patriots 15 - 0 - 0
Buffalo Bills 7 - 8 - 0
NY Jets 3 - 12 - 0
Miami Dolphins 1 - 14 - 0

Divizija AFC North
Pittsburgh Steelers 10 - 5 - 0
Cleveland Browns 9 - 6 - 0
Cincinnati Bengals 6 - 9 - 0
Baltimore Ravens 4 - 11 - 0

Divizija AFC South
Indianapolis Colts 13 - 2 - 0
Jacksonville Jaguars 11 - 4 - 0
Tennessee Titans 9 - 6 - 0
Houston Texans 7 - 8 - 0

Divizija AFC West
San Diego Chargers 9 - 5 - 0
Denver Broncos 6 - 8 - 0
Oakland Raiders 4 - 11 - 0
Kansas City Chiefs 4 - 11 - 0

KONFERENCIJA NFC

Divizija NFC East
Dallas Cowboys 13 - 2 - 0
New York Giants 10 - 5 - 0
Washington Redskins 8 - 7 - 0
Philadelphia Eagles 7 - 8 - 0

Divizija NFC North
Green Bay Packers 12 - 3 - 0
Minnesota Vikings 8 - 7 - 0
Detroit Lions 7 - 8 - 0
Chicago Bears 6 - 9 - 0

Divizija NFC South
Tampa Bay Buccaneers 9 - 6 - 0
New Orleans Saints 7 - 8 - 0
Carolina Panthers 6 - 9 - 0
Atlanta Falcons 3 - 12 - 0

Divizija NFC West
Seattle Seahawks 10 - 5 - 0
Arizona Cardinals 7 - 8 - 0
San Francisco 49'ers 5 - 10- 0
St. Louis Rams 3 - 12 - 0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!