Nogomet

Pletikosi tri nova suigrača

Maja Giljanović • srijeda, 26.12.2007.

Dva su boda ostali kratki u lovu na novookrunjene ruske prvake Zenit iz Sankt Petersburga pa se Spartak našeg Stipe Pletikose od samog konca prvenstva okrenuo tržištu i doveo mlađahni, ali kažu, iznimno talentirani trojac...

Financijski detalji ugovora nisu pušteni u javnost, ali po dosadašnjim procjenama stručnjaka najviše je trebalo izdvojiti za transfer Soslana Džanajeva, vratara mlade ruske reprezentacije, 20-godišnjaka čija se vrijednost procjenjuje na otprilike milijun eura. Džanajev stiže na Lužnjiki nakon što je trenera Čerčesova impresionirao nizom vrhunskih obrana u dresu drugoligaša Kamaza.

Nešto je ranije objavljen, procjenjuje se jednako težak prijelaz Igora Filipenka, 19-godišnjaka pristiglog iz BATE Borisova. Obrambeni je igrač dvostrukog uzastopnog prvaka Bjelorusije, prošavši sve uzraste u proteklih sedam sezona, izborio standardno mjesto u zadnjem redu nacionalne vrste dok je najmlađa, pak, novopridošlica 18-godišnji Igor Gorbačenko, veznjak, član ruske U-17 vrste s kojom se 2006. okitio naslovom europskog prvaka.

Moskovljanima inače u veljači slijedi ogled s Marseilleom u šesnaestini finala Kupa UEFA, a triput uzastopce drugoplasiranu momčad u poretku ruskog prvenstva sasvim će sigurno u lovu na Advocaatov Zenit i pokušaj prolaska trećeg pretkola Lige prvaka sljedeće sezone ohrabriti i činjenica da je ključni dvojac Titov/Pavljučenko stavio potpis na nove, dugoročne ugovore kojima će kapetan momčadi i najbolji strijelac lige ostati u crveno-bijelom dresu do prosinca 2011. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!