Tenis

Na Australian Openu sporija podloga

Branimir Korać • subota, 29.12.2007.

Organizatori prvog grand slam turnira sezone, Australian Opena, promijenili su podlogu i izbacili često korišteni Rebound Ace. Sudeći po prvim impresijama igrača koji su isprobali novi Plexicushion, podloga u Melbourneu bit će značajno sporija...

Plexicushion se koristi i na Hopman Cupu koji je upravo počeo u Perthu te su igrači mogli osjetiti podlogu na kojoj će igrati u Melbourneu. Protivno očekivanjima Rebound Ace je mnogo brža podloga i nova podloga izazvala je razočaravajuće komentare.

"Da budem iskren, nisam oduševljen. Ovo mi je malo prespora podloga, igra se vrlo sporo i loptica čudno odskače", komentirao je Mardy Fish.

Ništa oduševljeniji nisu bili niti Novak Đoković i Jelena Janković koji su također ostali iznenađeni sporošću podloge. Đoković je ostavio prostora za napredak obzirom da tek očekuje da vidi kako će se podloga ponašati u vanjskim uvjetima obzirom da se u Perthu igralo u dvorani.

Inače, u Melbourneu se Rebound Ace koristio proteklih 20 godina da bi se organizatori sada odlučili na promjenu. To bi trebalo pomoći ponajviše njihovom adutu Lleytonu Hewittu koji je već izrazio zadovoljstvo ovom podlogom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisSkrolGrand Slam
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!