Zimski sportovi

Costazza najbrža, Jelušić jako dobra

Goran Tomičić • subota, 29.12.2007.

Chiara Costazza bila je najbrža u prvoj vožnji slaloma u Lienzu na stazi koju je postavio Zoran Sobol. Ana Jelušić osvojila je dobro šesto mjesto, a Nika Fleiss je odustala...

Zoran Sobol, trener Ane Jelušić, postavio je jako zanimljivu i izuzetno zahtjevnu stazu. Ana je imala manjih problema, no izborila je jako dobru poziciju. Nakon gornjeg dijela bila je 16 stotinki sporija od tada vodeće Borssen, a odličan ritam uspjela je zadržati i u sredini unatoč jednoj greški. Manjih problema imala je i u posljednjem sektoru, ali povećanom agresivnošću uspjela je to nadoknaditi i u drugoj vožnji ima jako dobre izglede za popravljanje plasmana.

Nika Fleiss solidno je odvezla gornji dio, ali odmah nakon prolaza prebrzo je ušla na jedna vrata, koja su joj prošla kroz noge i morala je odustati. Sofija Novoselić nije bila loša, ali ipak nije uspjela izboriti drugu vožnju osvojivši 37. mjesto uz zaostatak tri sekunde i deset stotinki. Nijemica Perner na 30. poziciji bila je 43 stotinke brža.

U vodstvu je Costazza, koja se najbolja prilagodila Sobolovim zamkama. Već nakon gornjeg dijela bila je 44 stotinke brža od Borssen i rutinski nastup u nastavku bio je dovoljan za preuzimanje vodstva. Iznenađenje utrke je Francuskinja Sandrine Aubert na drugom mjestu, a na prvom prolazu bila je čak i brža od Costazze, ali nije uspjela zadržati taj ritam.

Austrijsku čast spasila je sigurna vožnja Nicole Hosp, koja je bila dovoljna za treće mjesto. Marlies Schild je odustala i potvrdila da je u velikoj krizi, ali Austrijanci slave 20-godišnju Katrin Triendl na sedmom mjestu, a riječ je o skijašici koja nikad nije završila utrku Svjetskog kupa. Nije završila ni Zettel, a novo odustajanje dogodilo se Anji Pärson.

Maria Riesch u svakoj utrci potvrđuje povratak u vrh, a Švicarcima je zadovoljstvo donijela desetoplasirana Sandra Gini. Razloga za zadovoljstvo imaju i Slovenci, budući da je poziciju ispod Marusa Ferk. Lindsey Vonn, vodeća u ukupnom poretku Svjetskog kupa, trenutno je na 21. mjestu, a njena sunarodnjakinja Mancuso nije ušla u drugu vožnju.

Lienz, slalom, prva vožnja
1. Chiara Costazza (Ita) 57:96
2. Sandrine Aubert (Fra) +0:39
3. Nicole Hosp (Aut) +0:41
4. Tanja Poutiainen (Fin) +0:50
5. Therese Borssen (Šve) +0:71
6. Ana Jelušić (Hrv) +0:75
7. Katrin Triendl (Aut) +0:88
8. Michaela Kirchgasser (Aut) +0:91
9. Maria Riesch (Njem) +1:15
10. Sandra Gini (Švi) +1:32
...
37. Sofija Novoselić (Hrv) +3:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!