Rukomet

Mladost Gorice, Bjelovara i Metkovića

Goran Markuš • nedjelja, 30.12.2007.

Posljednje tri momčadi u poretku muških nakon 15. kola u 1. Dukat ligi očekivano su nezadovoljne svojim igrama, no nadaju se napraviti korak naprijed u drugom dijelu sezone. Od mladih igrača očekuju da konačno proigraju i spase svoje klubove od ispadanja u 1.B ligu…

Gorica
Nakon odličnog otvaranja sezone pobjedom protiv Dubrave i neriješenim rezultatom sa Sisciom, Gorica je izgubila prvih sedam igrača i trenera. U vatru su bačeni mladi, neiskusni momci koji se nikako nisu uspjeli prilagoditi ritmu Prve lige te su prvi dio sezone završili bez ijednog osvojenog boda.

Tadašnji tajnik kluba, Hrvoje Pekera preuzeo je trenersku palicu i u razgovoru nam otkrio kako od mlade momčadi očekuje kvalitetniju igru u nastavku sezone. Uz nekoliko mladih pojačanja momčad bi trebala proigrati u drugom dijelu sezone, a svaki osvojeni bod biti će dodatna motivacija u procesu nastanka nove, mlade okosnice momčadi.

Bjelovar
Nešto bolji prvi dio sezone imali su igrači Bjelovara, no vodstvo kluba vrlo je nezadovoljno konačnim rezultatima. "Iako imamo jednu od mlađih ekipa, iako nastupamo sa samo dva igrača koji nisu potekli iz našeg kluba, smatramo da smo trebali osvojiti barem još četiri boda što bi nam znatno povećalo šanse za ostanak u 1. ligi", poručio je tajnik kluba, Davor Jurjević.

Jurjević nam je otkrio kako u nastavku sezone u ekipu vraćaju Matka Trajkovskog koji je jesen proveo u Virovitici. Uz njega u klub stiže i Jurica Lopac iz Ivanića koji bi trebao znatno produžiti kratku klupu iz prve polusezone. Ukoliko se ozljeđeni Dario Obran (rame), Alen Bjelobrković (prepone) i Dubravko Grgić (butni mišić) oporave do početka drugog dijela sezone, Bjelovar bi mogao imati šanse za povratak i ostanak u 1.A ligi sljedeće sezone.

Slika 1 od 1.

Metković
Metković s 12 osvojenih bodova nakon 15. kola dijeli 12. mjesto s Medveščakom i Varteksom. Pokretačka snaga ove momčadi također su mladi igrači s prosjekom od 21 godine, a ostanak u 1.A ligi za njih bi predstavljao veliki uspjeh.

Trener Mate Nikolić naglašava kako se samo u utakmici protiv Rijeke mogla vidjeti prava igra njegovih momaka kakvu očekuje u nastavku sezone. "Nismo imali sreće. U 15 kola čak smo dva puta primili gol u zadnjim sekundama utakmice od suparničkih vratara što neki rukometaši ne dožive u čitavoj karijeri", komentira trener momčadi naglašavajući kako su ih upravo ta tri boda mogla dići na sedmu poziciju s koje bi bilo puno lakše krenuti u drugi dio sezone.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!