Rukomet

Svi ostaju u 1A ligi?

Goran Markuš • nedjelja, 13.01.2008.

Siscia, Varteks i Medveščak vjeruju kako njihov ostanak u 1A ligi nije upitan. Ove momčadi traže što bolji plasman na kraju prvenstva, a uz neke promjene u ekipi i na klupi daju nam do znanja da ozbiljno misle. Hoće li biti mjesta za sve vidjet ćemo u narednim mjesecima…

Siscia:
Momčad koja nakon 11. sezona ponovno igra u 1. Dukat ligi sa 13 bodova i 11. mjestom ulazi u drugi dio sezone. Nakon ponovnog osnutka kluba 2003. godine nitko nije niti sanjao ovakav razvoj situacije. Pomoć od grada i više od 1000 ljudi na svakoj utakmici značajno su pomogli u ponovnom podizanju kluba.

“Sa nešto lakšim rasporedom već bi u prvih pet kola mogli završiti među top šest momčadi i tako osigurati ostanak u prvoj ligi “, poručuje direktor kluba, Ivo Šimac. Iako su ostali bez Danijela Bolčića koji je otišao u Pulu ekipa će sa iskusnim Josipom Ražićem na čelu dati sve od sebe da svom gradu osigura užitak u prvoligaškim utakmicama i u nadolazećim sezonoma.

Varteks di Caprio:
Varaždinci se trenutno nalaze na 12. mjestu u domaćoj ligi koje bi ih na kraju sezone odvelo u kvalifikacije za ostanak u najelitnijem društvu. Kako bi pokušali popraviti situaciju uprava kluba je odlučila na klupu dovesti bivšeg vratara, Vladimira Vujovića koji bi svojim rukometnim iskustvo trebao motivirati ekipu i osigurati ostanak u 1. Dukat ligi.

Uz iskusnog Alena Melnjaka, Emersona Žnidarića,Marka Gotala i kvalitetnog vratara, Borisa Vukojevića, ostanak u prvoligaškom društvu je moguć. Ukoliko neki pojedinci uspiju zaliječiti ozljede i tako povećati kratku klupu momčadi Varaždinci bi mogli i slijedeću sezonu startati u prvoj domaćoj ligi.

Medveščak Konica Minolta:
Sa 12 bodova kao i Metković te Varteks, Medveščak se zaustavio na lošem 13. mjestu. Unatoč tome u klubu ne gube nadu za plasmanom unutar osam najboljih na kraju sezone čime bi se značajno odmaknuli od granice ispadanja na kojoj se trenutno nalaze.

“Našli smo se u situaciji da nas bi nekoliko bodova više bacilo na puno više mjesto u poretku, no sa sada već uigranom ekipom u nastavku sezone namjeravamo vratiti izgubljeno“, poručuje tajnik kluba, Ivan Knežević. Iako su ostali bez jednog pivota momčadi su se priključila dvojica igrača koji bi trebala pozitivno utjecati na rasplet prvenstva za novu momčad Medveščaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!