Nogomet

Shearer još uvijek na čekanju

Maja Giljanović • utorak, 01.01.2008.

Unatoč sve glasnijim zahtjevima navijačke armije Newcastlea, trener Svraka i u novoj je 2008. godini još uvijek Sam Allardyce, a ne legenda St James' Parka Alan Shearer...

Allardyce, naime, odbija otići držeći se za sve tanju nit podrške predsjednika uprave Chrisa Morta, produžene ruke vlasnika kluba Mikea Ashleyja: "Nisam ni najmanje opterećen napisima u tisku i navodno sve učestalijim i glasnijim nezadovoljstvom čelnika kluba i navijača. Sve to ulazi u opis radnog mjesta i pritisak veći od uobičajenog doista ne postoji".

Upitan osjeća li Shearerov dah za vratom, mirno je odvratio: "Ime Newcastleove legende oduvijek je u igri, a sasvim razumljivo bit će i ubuduće. Straha, međutim, nema".

Da ne dvoji da će nastaviti za kormilom crno-bijelih Allardyce potkrepljuje sastavljanjem liste za predstojeće trženje na upravo otvorenom marketu: "Kontaktirali smo svakodnevno i sporazumili se oko nekolicine zanimljivih nam igrača, a što se, pak, tiče odlazaka, oni ne dolaze u obzir ukoliko se ne radi o ponudi od koje boli glava".

52-godišnji stručnjak, nije tajna, prekid niza loših rezultata vidi u povratku Michaela Owena: "Njegova se ozljeda pokazala golemim udarcem po ambicije kluba. Igramo uglavnom lijep nogomet, stvaramo prigode i napadač njegova kalibra sasvim bi sigurno zabio pokoji pogodak više. Mjesta plakanju nema, ali je svakako sreća da se Michaelov povratak u formu očekuje veoma skoro".

Nekadašnjem treneru Boltona koji je Newcastle preuzeo u svibnju, stolica se opasno zatresla nakon što je u posljednja tri susreta osvojen mršavi bodić; prošlo su kolo kontroverznim, čini se iz zaleđa postavljenim, pogotkom poraženi u Londonu od Chelseaja, ali na uzbunu je zazvonilo na utakmici protiv Wigana u kojoj su uputilu jedan (!) udarac na protivnička vrata i izazvali bijes navijača.

Hoće li eventualna pobjeda nad Cityjem našega Ćorluke u sutrašnjem ogledu u Newcastleu otupiti pritisak ili će u slučaju poraza doći do smjene, ostaje pričekati. Momčad je trenutno na 11. mjestu, a sedam pobjeda u 20 odigranih kola ostavlja ih na sedam bodova zaostatka za pozicijom koja vodi u Europu sljedeće sezone.

Pita li se, pak, navijače, upitnika nema: nekadašnji engleski kapetan i u vrijeme transfera (vrijednog 15 milijuna funti) iz Blackburna u Newcastle, najskuplji igrač svijeta, svakog bi dana trebao na velika vrata vratiti se na St James' Park.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!