Tenis

Indija šokirala Australce

Kristian Hohnjec • utorak, 01.01.2008.

Sania Mirza i Rohan Bopanna šokirali su domaćina u drugom kolu Hopman Cupa. Prvi dan nove godine bio je sretan za Indijce, koji su u dramatičnom meču parova osvojili odlučujući bod i zadržali teoretske šanse za finale...

Sania Mirza u tri je seta bila bolja od Alicie Molik - 6:2, 2:6, 6:4. Australka je u susret ušla kao favoritkinja obzirom na značajnu pobjedu protiv Šafarove i činjenicu da je Mirza posljednji uspjeh upisala u listopadu. "Jedan od njezinih posljednjih returna obilježio je cijeli dan. Igrala je fantastično i pokazala da je kvalitetna igračica", komentirala je Molik.

Peter Luczak potom je izjednačio rezultat očekivanom pobjedom nad Rohanom Bopannom, pa je odluka pala u paru. Uzbudljiv meč otišao je na stranu Indijaca, koji su slavili u super tie-breaku 13:11. "Igrali smo dobro. Pogotovo Rohan u prva dva seta. Sretni smo što smo pobijedili nakon lošeg starta", rekla je Mirza.

Vezane vijesti

Indija je pobjedom zadržala šanse za finale, međutim ovisit će o ogledu Amerikanaca i Australaca u četvrtak. Ukoliko SAD pobijedi, ući u finale, dok se u slučaju njihovog poraza otvaraju mnogobrojne kombinacije.

Hopman Cup, 2. kolo, 1.1.2007.: Indija - Australija 2:1 (Mirza - Molik 6:2, 2:6, 6:4; Bopanna - Luczak 6:7, 3:6; Mirza/Bopanna - Molik/Luczak 2:6, 6:4, 7:6).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!