Tenis

Ljubičić bez borbe u četvrtfinale

Maja Giljanović • srijeda, 02.01.2008.

Prvi hrvatski reket Ivan Ljubičić plasirao se bez igre u četvrtfinale milijun dolara vrijednog ATP turnira u Dohi nakon što mu je Janko Tipsarević predao susret ni ne izašavši na teren...

23-godišnji je Srbin predao susret drugog kola zbog viroze s kojom se bori posljednjih nekoliko dana, a koju je jučerašnji susret i tri seta protiv Španjolca Venture pogoršao izazvavši povišenu temperaturu. Ususret Melbourneu (14. siječnja) 52. igrač svijeta razumljivo ne želi ništa prepustiti slučaju te se Ljubo bez borbe plasirao korak dalje k obrani prošle godine osvojene titule.

Za prolaz u polufinale trenutno 18. igrač svijeta i četvrti nositelj Dohe morat će preko raspoloženog šestopostavljenog Philippa Kohlschreibera koji je u ranije dovršenom susretu u glatka dva seta nadigrao imenjaka mu Volandrija. S Nijemcem se Ljubičić dosad susretao dvaput i oba puta (2006. godine u Hamburgu odnosno na Australian Openu) četiri godine mlađeg trenutno 32. igrača svijeta pobijedio.

U još jedinom preostalom okončanom susretu plasman u četvrtfinale je izborio i švedski veteran namučivši se protiv Michaela Berrera. Rezultat ne oslikava dobru partiju 27-godišnjeg Nijemca, ali doslovce su lopta ili dvije prelomile meč na stranu pet godina starijeg Johanssona omogučivši mu borbu za prolaz među posljednja četiri protiv pobjednika iz susreta između trećeg nositelja Murraya i wild carda Rainera Schüttlera.

Doha, 2. kolo:
Ljubičić (Hrvatska, 4) - Tipsarević (Srbija) predaja, Kohlschreiber (Njemačka, 6) - Volandri (Italija) 6:4, 6:1, Johansson (Švedska) - Berrer (Njemačka) 6:3, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!