Ostali sportovi

Oslabljene u kvalifikacije

Ivana Strahija • srijeda, 02.01.2008.

Ženska odbojkaška izabrana vrsta od 15. će siječnja u Njemačkoj pokušati izboriti ulaznicu za Olimpijske igre. Na žalost, reprezentacija će na put bez nekoliko važnih igračica, a izbornik Mijo Vuković priznaje da će biti teško.

Bez Nataše Osmokrović, Maje Poljak i Hane Čuture hrvatska će ženska reprezentacija započeti s pripremama, naime, spomenuta je trojka odlučila ne obući hrvatsi dres za Njemačku. U prvo vrijeme na pripremama neće biti ni Ilijane Dugandžić, koja je ozlijeđena, pa se sve veći upitnik počinje vrtjeti nad akcijom OI.

Vremena za pripremu ima malo, a pred djevojkama je težak zadatak: izboriti jedno od prva dva mjesta skupine A, i to pored Srbije, Rusije i Rumunjske. Premda se u prvi mah, nakon objave popisa od 22 reprezentativke, sportska nacija ponadala da će naše pokazati koliko vrijede, izgleda da će prolazak biti teži no što se itko nadao.

Utakmice u skupini naše djevojke igraju 15., 16. i 17. siječnja, nakon čega prve dvije ekipe skupine odlaze u polufinale, gdje ih očekuju pobjednice iz skupine B (Njemačka, Nizozemska, Poljska i Turska). Samo najbolja ekipa turnira odlazi na Olimpijske igre u Peking.

Domaćin kontinentalnih ženskih kvalifikacija je Njemački odbojkaški savez, a utakmice će se igrati u Halleu, na Gerry Weber stadionu. Predsjednik DVV-a, Werner von Moltke, nada se dobrom uspjehu njemačke izabrane vrste: "Možda će nam igra kod kuće donijeti potrebnu prednost. No, pošto su obje grupe dobro izbalansirane mislim da svaka reprezentacija ima šansu osvojiti olimpijsku ulaznicu, pa će borba biti vrlo zanimljiva."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!