Tenis

Čilićev drugi korak

Ivor Krapac • četvrtak, 03.01.2008.

Marin Čilić probio se u četvrtfinale ATP turnira u Chennaiju. Treći hrvatski "reket" je u Indiji u osmini finala pokazao previše za petopostavljenog Francuza Nicolasa Mahuta...

Čilić je do mini-jubileja, svog petog četvrtfinala karijere na ATP Touru, došao sa 6:2 i 6:4 protiv 25-godišnjeg francuskog tenisača, 45. na Entry listi. Trajalo je sat i 19 minuta, a prava borba dogodila se tek u drugom setu.

Prvim je 19-godišnji hrvatski adut projurio bez puno muke, uz dva breaka na putu do teško dostižnih 5:1. U drugom setu krenuo je u sličnom, furioznom stilu, breakom već u prvom gemu, no u nastavku nije išlo tako glatko.

Vezane vijesti

Mahut je odmah nadoknadio break i vratio se u ritam servisa, kojeg je Marin ponovno prekinuo breakom za 3:2, u gemu u kojem je prvo propustio 15:40 i dvije prednosti, pa iskoristio tek petu break-loptu. Gem kasnije nije išlo lako na servisu, treći hrvatski "reket" morao se izvlačiti nakon 15:40, no kad je uspio i povisio na 6:2 i 4:2, Francuzu više nije bilo povratka.

U posljednja dva servis-gema Čilić je "doplovio" do pobjede bez suočavanja s break-loptom, a na tom putu pomoglo mu je i nekoliko asova, kojih je ukupno u meču bilo osam. U završnici je Marin popravio i prvi servis koji se dobar dio susreta kretao na oko 50 % ubačaja, a na koncu bio na nešto boljih 57 %.

Jednog četvrtfinalista smo dobili, a drugom se nadamo. Lovro Zovko će poslijepodne u osmini finala protiv Nizozemca Robina Haasea pokušati nastaviti niz iz kvalifikacija, a ukoliko uspije, među posljednjom osmoricom u petak ćemo gledati hrvatski dvoboj, Marina i Lovra na suprotnim stranama.

Čilić je u četvrtak bio uspješan i u konkurenciji parova, u kojima igra s Pakistancem Aisam-Ul-Haqom Qureshijem. Hrvatsko-pakistanski dvojac probio se u polufinale sa 6:1 i 7:5 protiv drugih nositelja, Čeha Jaroslava Levinskog i Slovaka Michala Mertinaka. Za prolaz u finale borit će se s tajlandskom kombinacijom Sanchaija i Sonchata Ratiwatane.

Rafael Nadal i Guillermo Garcia-Lopez došli su do španjolskog "sudara" u četvrtfinalu singla uz različitu potrošnju energije. Prvopostavljeni Nadal je sa 6:2 i 6:1 "prošetao" američkog kvalifikanta Rajeeva Rama, dok je Garcia-Lopez tek u tie-breaku trećeg seta nadjačao sedmog nositelja, Austrijanca Wernera Eschauera. Bilo je 4:6, 7:5 i 7:6(3).

ATP Chennai, 3.1.2008., osmina finala: Nadal (Španjolska, 1) - R. Ram (SAD, Q) 6:2, 6:1, Garcia-Lopez (Španjolska) - Eschauer (Austrija, 7) 4:6, 7:5, 7:6(3), Čilić (Hrvatska) - Mahut (Francuska, 5) 6:2, 6:4.

Parovi, četvrtfinale: Čilić/Qureshi (Hrvatska/Pakistan) - Levinsky/Mertinak (Češka/Slovačka, 2) 6:1, 7:5.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!