Tenis

Ni treći put nije išlo

Branimir Korać • subota, 05.01.2008.

Marin Čilić još će malo pričekati na svoje prvo ATP finale. Po treći put u karijeri probio se do polufinala, ali nije uspio napraviti i onaj korak više. U Gstaadu ga je zaustavio Feliciano Lopez, u St. Peterburgu Fernando Verdasco, a u Chennaiju Mihail Južnji...

Nije Čilić odigrao loš meč protiv Mihaila Južnjija. Pružio je vrlo dobar otpor 19. igraču svijeta i uz malo više koncentracije, mogao je i uzeti barem set.

U prvom setu Južnji je bio taj koji je dominirao, Marin je u meč ušao čini se pomalo nervozno i impresionirano i Rus je to iskoristio. Uzeo mu je servis na samom početku seta, zatim i potkraj seta kod 4:2 i sa 6:2 bez većih problema za 34 minute došao do prednosti.

Vezane vijesti

Puno neizvjesniji i kvalitetniji bio je drugi set. Iako je Južnji nadalje bio taj koji je bio opasniji, Marin je podignuo igru i posve bio ravnopravan Rusu. Kod 3:3 Čilić propušta nekoliko prilika za vodstvo 4:3 što strpljivi Južnji koristi i uz Čilićev poklon (dvostruku pogrešku na break lopti) dolazi do ključne prednosti.

Dovršiti posao bila je rutina za iskusnijeg Južnjija. Mihail je s lakoćom došao do meč lopte, odmah ju iskoristio bekhend winnerom te se plasirao u finale.

Marin će na svoje prvo ATP finale još malo pričekati. No unatoč ovom porazu, ulazak u sezonu daje razloga za optimizam te nagoviještava kako neće puno trebati Čiliću da krene prema zacrtanom cilju, plasmanu među najboljih 30-ak igrača svijeta. Vrlo dobrom Rusu iz prvih 20 danas je bio posve ravnopravan.

U drugom polufinalu sastaju se Španjolci Rafael Nadal i Carlos Moya.

ATP Chennai, polufinale:
Mihail Južnji (Rusija, 4) - Marin Čilić (Hrvatska) 6:2, 6:3.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!