Nogomet

Bolji početak nije mogao poželjeti

Zoran Zdelar • ponedjeljak, 07.01.2008.

Hrvatski reprezentativac nakon sjedenja na tribini i klupi napokon je dobio konkretniju priliku u dresu Arsenala i Wenger se sad možda malo i grize što se na to nije odlučio ranije. Eduardo da Silva oduševio je Engleze svojom jednostavnošću zabijanja, bolji početak 2008. teško da je mogao poželjeti....

Pregled učinka hrvatskih nogometaša u inozemstvu

Engleska

Eduardo da Silva (Arsenal) – Najbolji napadač hrvatske reprezentacije bio je i najbolji napadač londonskog Arsenala ovog tjedna. Napokon je dobio priliku i povjerenje je u potpunosti opravdao. Najprije je 01.01. zatresao mrežu West Hama, a zatim je bio uvjerljivo najbolji igrač u FA kupu na gostovanju kod Burnleyja. Tamo je također zabio za vodstvo, a potom je i asistirao za drugi pogodak.

Niko Kranjčar (Portsmouth) – Bivši nogometaš Dinama i Hajduka neće po dobrom pamtiti otvaranje 2008. godine. Niko nije uspio iskoristiti jedanaesterac protiv Readinga, ali je njegova momčad ipak uspjela pobijediti. Nakon toga je odigrao svih 90 minuta u pobjedi na stadionu Ipswicha na kojem je prije nekoliko godina gostovala i hrvatska reprezentacija.

Vedran Ćorluka (Manchester City) – Najbolji nogometaš proteklih kola u Engleskoj. Ta informacija sasvim dovoljno govori o njegovoj igri. Najprije je bio jedan od najboljih igrača na gostovanju kod Newcastlea, a u subotu je odigrao svih 90 minuta u Kup susretu s West Hamom i zaradio žuti karton.

Španjolska

Marko Babić (Betis) - Hrvatski reprezentativac nije zaigrao na gostovanju kod Seville. Možda čak i bolje obzirom da su njegovi suigrači poraženi rezultatom 3:0.

Francuska

Jerko Leko (Monaco) - Jedan od mogućih nasljednika uloge Nike Kovača u reprezentaciji odigrao je prvo poluvrijeme i pritom dobio žuti karton. U nastavku utakmice zamijenio ga je Menez. Monaco je svladao s 3:1 Brest u produžetku.

Marko Marić (Lille) - Ponovno nije konkurirao za sastav, ovog puta u pobjedi svoje momčadi od 3:0 nad Avionom.

Vedran Runje (Lens) - Niort je slavio na gostovanju kod Lensa, ali naš vratar nije ovog puta nastupao pa je ostao pošteđen kritika navijača i novinara.

Grčka

Tomislav Butina (Olympiakos) -Bivši reprezentativac i dalje ne konkurira za momčad iz Pireja.

Dario Krešić (Panionios) - Hrvatski vratar nije bio u konkurenciji za nastup u gostujućoj pobjedi od 2:0 kod Atromitosa.

Mario Galinović (Panathinaikos) – Bivši vratar Osijeka i Kamen Ingrada nije bio u konkurenciji za nastup.

Anthony Šerić (Panathinaikos) - Bivši hrvatski reprezentativac odigrao je cijelu utakmicu na domaćem terenu koju su dobili s 1:0 protiv Kalamarije.

Darko Miladin (Ergotelis) – Bio član posljednje linije Ergotelisa svih 90 minuta na gostovanju kod Xanthija.

Mario Budimir (Ergotelis) – Iako njegova momčad nije zabila nijedan pogodak, trener nije odlučio njega staviti u napad barem tijekom utakmice. Sjedio svih 90 minuta na klupi.

Zdravko Popović (OFI Kreta) – Odigrao 61 minutu u domaćem porazu koji im je nanio Aris. Zamijenio ga je Leozinho.

Ivan Turina (Xanthi) – Zbog nesuglasica s čelnicima kluba, već neko vrijeme ne konkurira za nastup. Traži novi klub.

Ante Tomić (Xanthi) – Dinamov nogometaš na posudbi protiv Ergotelisa odigrao je svih 90 minuta u pobjedi svoje momčadi.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!