Tenis

Ančić definitivno odustao

Ivor Krapac • utorak, 08.01.2008.

Oslabljen želučanom virozom na početku sezone, Mario Ančić ipak je odlučio propustiti prvi ovogodišnji Grand Slam turnir, Australian Open, koji počinje za šest dana. Četvrti hrvatski "reket", tako, neće biti u prilici braniti lanjsku osminu finala na terenima Melbourne Parka, a prvi ovogodišnji nastup imat će u europskom dvoranskom dijelu sezone...

Nakon što je prethodno odustao od Adelaidea i Aucklanda, Ančića je bolest natjerala na propuštanje i trećeg, najvažnijeg predviđenog nastupa na ljetnoj australskoj turneji. Umjesto vrućine Melbournea, čeka ga put u Europu i što brži povratak treninzima kako bi nadoknadio propušteno na početku sezone, a ukoliko sve bude u redu sa zdravljem, na teren bi se trebao vratiti za nešto više od mjesec dana, na ATP turniru u Marseilleu, koji počinje 11. veljače. U Francuskoj je trenutno peti ispod crte za ulazak u glavni ždrijeb, što se još stigne promijeniti.

Obzirom da neće biti u prilici obraniti 150 bodova za prošlogodišnju osminu finala, Marija će propuštanje Australian Opena gurnuti ispod 100. mjesta na Entry ljestvici, na kojoj trenutno drži 85. mjesto.

Vezane vijesti

U izostanku Ančića, u Melbourneu ćemo u glavnom ždrijebu imati još tri hrvatska predstavnika, Ivana Ljubičića, Ivu Karlovića i Marina Čilića, a može im se priključiti i Roko Karanušić, koji noćas u prvom kolu kvalifikacija ide na Nijemca Tobiasa Kamkea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!