Tenis

Ljubičić ispustio Murraya

Branimir Korać • četvrtak, 10.01.2008.

Niti u drugom nastupu ove godine na Kooyong Classicu Ivan Ljubičić nije došao do pobjede. Nakon što ga je Andy Roddick pomeo prvog dana, Ljubičić je imao dobru šansu dobiti Andyja Murraya, no ispustio je prednost i izgubio meč...

Protiv Murraya Ivan je igrao dobro do sredine drugog seta. Tada je počeo redati neprisiljene pogreške, Britanac je podignuo nivo igre i na kraju ipak zasluženo slavio.

U prvom setu obojica igrača čvrsto su držali servise i set je otišao u tie-break. U 13. igri Ivan je brzo došao do prednosti i poveo s 4:1 te imao dva servisa. No nije uspio tu prednost i zadržati, Murray je napravio preokret te na koncu došao i do set lopte. Ali tada Murray ne realizira set loptu i Ljubičić to kažnjava i uzima prvi set 9:7.

S vrlo dobrom i agresivnom igrom Ivan nastavlja početkom drugog seta. Lijepo je bekhendom probijao Murraya na mreži, držao inicijativu u setu i došao do velikih 3:0. No tada jednostavno gubi preciznost, sve češće radi neprisiljene pogreške i daje Murrayu set. Britanac radi seriju 5:0 te uzima drugi set sa 6:4.

Puno toga nije se promijenilo niti u trećem setu. Ljubičić se držao do 2:2 uz probleme na servisu, ali nakon toga ulazi u veće probleme i Murray radi dvostruki break i dolazi do 5:2 i servisa za meč. Ljubičić spašava prve dvije meč lopte nakon što Murray radi dvostruku servis pogreške te drugu dubokim bekhendom na samu crte. To je na žalost bilo sve. Britanac uzima naredna dva poena te sa 6:7, 6:4, 6:2 bilježi pobjedu.

Murray tako dolazi do prve pobjede na ovoj ekshibiciji, a Ivan će svoju priliku tražiti u dvoboju s Maratom Safinom.

Kooyong Classic, drugo kolo:
Andy Murray (Velika Britanija) - Ivan Ljubičić (Hrvatska) 6:7(7), 6:4, 6:2.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!