Tenis

Ljubičić na čekanju, Čilić protiv nositelja

Branimir Korać • petak, 11.01.2008.

Poznat je ždrijeb Australian Opena, prvog grand slam turnira sezone. Naši predstavnici imali su "šaren" ždrijeb, a najgore je prošla Jelena Kostanić Tošić koja pred sobom već na startu ima nemoguću misiju...

Još uvijek u ždrijeb Australian Opena nisu smješteni kvalifikanti stoga nisu niti poznati svi protivnici naših igrača, ali niti svi naši igrači koji će se naći u glavnom ždrijebu obzirom da je Roko Karanušić još uvijek "živ" u kvalifikacijama.

Ivan Ljubičić otvorit će nastup protiv kvalifikanta te još uvijek čeka ime svog prvog protivnika. U slučaju uspješnog nastupa u prvom kolu, u drugom kolu igrao bi protiv boljeg iz talijansko-francuskog dvoboja Sebastiena Grosjeana i Filippa Volandrija. Volandri bi bio odličan ždrijeb dok će puno teži posao biti ako se u drugo kolo (očekivano) probije Sebastien Grosjean koji nije bezopasan, a to dokazuje i na početku sezone. Na prilično jakom turniru u Sydneyu Grosjean je ovaj tjedan došao do četvrtfinala gdje je ipak jači bio Dmitrij Tursunov.

Marin Čilić nastup u Melbourneu otvara protiv 27. nositelja Nicolasa Almagra. Protiv tri godine starijeg Španjolca Marin još nije igrao, no čeka ga težak posao. Almagro je vrlo neugodan i uporan protivnik protiv kojeg će Marin morati biti na svojoj najvišoj razini ako želi prolaz. U drugom kolu imao bi nešto lakši posao obzirom da bi igrao protiv boljeg iz dvoboja Melzera i Vaneka, a u trećem kolu, ukoliko do njega dođe, potencijalni je suparnik sedmi nositelj i prošlogodišnji finalist Fernando Gonzalez. Ljubičić bi, pak, ukoliko sve prođe u skladu s renkingom, u trećem kolu išao na 12. nositelja Jamesa Blakea.

Ivo Karlović prva dva kola ne bi trebao imati problema. U prvom kolu očekuje ga protivnik iz kvalifikacija dok u drugom kolu čekao bi ga bolji iz dvoboja kvalifikanta i Dudija Sele, nikako nepremostiva prepreka. Treće kolo već nosi teško iskušenje obzirom da, ako ne bude većih iznenađenja, tamo Karlovića čeka Mihail Južnji.

Prvi igrač svijeta Roger Federer kreće protiv Diega Hartfielda i nakon očekivane pobjede u tri seta trebao bi igrati s boljim iz dvoboja Santoro - Isner što bi već bio daleko zanimljiviji meč. Treći nositelj Novak Đoković starta protiv Nijemca Beckera, težak posao imat će Marcos Baghdatis protiv Thomasa Johanssona kao i Andy Murray protiv sve boljeg Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge. Nikolaj Davidenko otvara nastup protiv Mickaela Llodre koji već ima jedan osvojen turnir ove sezone.

Jedina naša predstavnica u turniru tenisačica Jelena Kostanić Tošić ima gotovo nemoguću misiju na startu. Već u prvom kolu ždrijeb joj je dodijelio Mariju Šarapovu s kojom bi i u najboljoj formi imala minimalne šanse. Jelena nije u briljantnoj formi već duže vrijeme i teško da može misliti o drugom kolu.

Nositeljice ne bi smjele imati većih problema. Justine Henin otvara protiv Aiko Nakamure, Jelena Janković protiv mlade Austrijanke Tamire Paszek, a Serena Williams protiv Jarmile Gajdosove. Venus Williams bi se trebala prošetati pokraj Kineskinje Zi Yan kao i Ana Ivanović protiv Rumunjke Cirstee, Ana Čakvetadze protiv Petkovic te Svetlana Kuznjecova protiv Dechy. S nestrpljenjem će se čekati već drugo kolo koje bi moglo donijeti veliki dvoboj Marije Šarapove i Lindsay Davenport.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!