Tenis

Priprema za Australian Open neuspješna

Branimir Korać • petak, 11.01.2008.

Ivan Ljubičić zaključio je nastup u Kooyongu i trećim porazom. U trećem susretu odigrao je dva posve suprotna seta i upisao poraz od Nikolaja Davidenka s visokih 6:0, 7:6...

Ivan Ljubičić nema razloga biti zadovoljan nastupom na Kooyong Classicu. Igralo se u gotovo nemogućim uvjetima po visokim temperaturama i tenisačima ova ekshibicija nije donijela previše koristi. Uz sve to Ivanova igra nije bila na najvišoj razini, upisao je i tri poraza i nije izvukao neku posebnu korist od ovog nastupa.

U posljednjem meču igrao je protiv Nikolaja Davidenka koji se uspio oporaviti od iscrpljenosti temperaturom zbog koje je dan ranije odustao od nastupa protiv Brydana Kleina. Davidenko se vratio na veliki način i u prvom setu Ivanu nije prepustio niti gem. U drugom setu vodila se već neizvjesnija bitka, a Rus je u tie-breaku bio uspješniji i slavio sa 7:1.

U finalu Kooyonga igrat će Andy Roddick i Marcos Baghdatis. Roddick je osvojio posljednja dva izdanja Kooyonga, a do finala je došao s dvije uvjerljive pobjede protiv Ivana Ljubičića i Marata Safina.

Baghdatis će pokušati zaustaviti Roddickov niz u Kooyongu, a u finale je ušao pobjedama protiv Fernanda Gonzaleza u dva te Nikolaja Davidenka u tri seta. Za treće mjesto igrat će Fernando Gonzalez i Marat Safin.

Kooyong Classic, petak:
Nikolaj Davidenko (Rusija) - Ivan Ljubičić (Hrvatska) 6:0, 7:6(7), Marcos Baghdatis (Cipar) - Fernando Gonzalez (Čile) 6:2, 7:5, Andy Murray (Velika Britanija) - Brydan Klein (Australija) 6:2, 7:6(4).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!