Rukomet

Krilo spašavaju Horvat i Čupić, Balić opet bolestan

Ivana Strahija • petak, 11.01.2008.

Nakon što je Mirza Džomba otpao s desnog krila, njegova zamjena Vedran Zrnić isto tako, stvar će spašavati mladi Zlatko Horvat i Ivan Čupić. Situacija i dalje nije idealna, tim više što je alfa i omega hrvatskog rukometa – Ivano Balić – opet u bolesničkoj postelji.

Zrnić je, nakon što mu je potvrđena ozljeda, pošteno priznao da misli kako će tek u jednoj utakmici EP-a moći dati 100 posto, pa je po hitnom postupku pozvan džoker iz rukava – Ivan Čupić, kao pojačanje Zlatko Horvatu koji je na poziciji desnog krila ostao usamljen.

Premda Čupić nije do sada radio previše na fizičkom dijelu priprema, pošto je tek bio pred odlaskom za Španjolsku i Vigo u kojem igra, uvjerenje je stručnog stožera reprezentacije kako problema u rukometnom dijelu ne bi trebalo biti, a fizički će Čupić istesati nešto napornijim treninzima.

Prvi strijelac španjolske Pilotes Posade nakon prvog je treninga u Poreču rekao kako nije izašao iz šlifa tijekom praznika, i da se nada opravdati povjerenje koje mu je ukazano: "Mislim da ćemo uspjeti ispuniti zahtjeve koji nisu mali u ovom trenutku. Ne sumnjam u pomoć trenera i igrača i nadam se najboljem u Norveškoj. Drago mi je što ću u Norveškoj braniti boje Hrvatske, ali prenaglo mi se sve ovo dogodilo i još ne znam što mogu očekivati. Dat ću sve od sebe i nadam se opravdati poziv u reprezentaciju", izjavio je Čupić za službeni web HRS-a.

Slika 1 od 2.
Foto: Axel Heimken

Balić u novim zdravstvenim tegobama

Očito ni jedan tekst o pripremama u Poreču neće proći bez loših vijesti. Tako je Balić, tek nakon što se priključio treninzima opet u krevetu, s visokom temperaturom i upalom grla, uz pogoršano stanje ozljede trbuha.

Nije ni čudno, pošto je naš najslavniji reprezentativac bio van stroja puna dva mjeseca, napori treninga svakako su bili točka na i, pa se Balićevo zdravstveno stanje zakompliciralo i pogoršalo. Stoga je njegov odlazak u Norvešku pod još većim upitnikom, ako je to ikako moguće.

Unatoč svemu, reprezentacija se trudi ostati u dobrom raspoloženju, no nemoguće je ignorirati olakšanje koje su osjetili protivnici kad su čuli da najbolji rukometaš svijeta najvjerojatnije neće braniti hrvatske boje. Neka, pred nama su Olimpijske igre i Svjetsko prvenstvo, pa će prilika za medalju, s oporavljenim i zaliječenim igračima u punoj spremi, svakako biti.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!