Košarka

Atlanta i Miami ponavljaju utakmicu

Maja Giljanović • subota, 12.01.2008.

Po prvi put nakon 1982. godine NBA komesar David Stern odlučio se poslati momčadi na "popravni" uvaživši prigovor Miami Heata i naredivši reprizu posljednjih 51.9 sekundi njihova gostovanja u Atlanti...

19. prosinca su, naime, Hawksi slavili u produžecima nad momčadi Pata Rileyja rezultatom 117:111, ali se Miami, zasad barem, izborio za jedan poraz manje u poprilično otužnoj ovosezonskoj statistici (8-28). A da s druge strane loš dan po Hawkse bude potpun, momčad se pobrinula izgubivši od Washingtona 102:98 nakon produžetaka.

Gungulu je zamutio zapisnički stol koji je peti prekršaj Shaquillea O'Neala upisao kao isključujući šesti prethodno u četvrtoj četvrtini mu pogrešno pripisavši faul suigrača Udonisa Haslema. Nitko u tom trenutku nije reagirao, ali po odgledanoj snimci susreta uloženom se žalbom utvrdilo pravo stanje stvari. Stern je Atlantu kaznio s 50 tisuća dolara, a odluku u ponavljanju niti minute utakmice je obrazložio "neviđenim diletantizmom domaćina".

Čelnici trenutno osmoplasirane momčadi (po prvi put od 1999. u igri su za playoff) Istoka bez puno mudrovanja priznaju: "Ljudi smo, griješimo i tu je priči kraj. Govora o maliocioznim porivima apsolutno nema", rezolutan je bio Atlantin vlasnik Michael Gearon Jr.. Igrači su nešto ljući: "Koplja se uvijek lome na nama, ali nema nam druge nego pregrmjeti odluku i ponovno izboriti tu 16. pobjedu sezone", izjavio je Tyronn Lue.

Posljednji sličan slučaj u NBA se inače dogodio prije 16 godina kad je ondašnji komesar Larry O'Brien naložio replay između San Antonija i Lakersa. Spursi su četiri mjeseca nakon poraza 137:132 na koncu slavili rezultatom 117:114.

Atlanta i Miami će, pak, finalnih 51.9 sekundi pri vodstvu Atlante 114:111 odraditi prije ponovnog gostovanja Heata 8. ožujka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaSkrolNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!