Košarka

Longin vodio EWE do pobjede

Sanja Čalić • ponedjeljak, 14.01.2008.

Nakon odigranog 16. kola njemačke lige berlinska Alba drži čelnu poziciju prvenstvene ljestvice, a odmah je u stopu prate Artland Dragonsi i Telekom Basketsi. Momčad EWE Basketsa ostvarila je novu prvenstvenu pobjedu u susretu protiv S.City Jene kojoj je značajan doprinos dao Branimir Longin

Posljednjeplasirana S.City Jena, unatoč potpuno izjednačenoj prvoj četvrtini, nije imala mnogo šansi na svom parketu protiv EWE Basketsa. Gosti iz Oldenburga limitirali su Jenu u drugoj četvrtini na tek osam poena, ostvarivši time prednost pred odlazak na odmor koju su u nastavku i povećali. Iako je Jeni u čijim su redovima dvoznamenkasti broj koševa imali samo Miller (12) i Felton (deset) pripala završna dionica, prednost EWE-a nije im bila dostižna (52:68). Najučinkovitiji gostujući igrač bio je upravo Longin (16 poena, tri skoka, jedna asistencija), dok je Perkoivć u 23 minute upisao devet poena, jedan skok i tri asistencije.

EnBW Ludwigsburg došao je do gostujuće pobjede u dvoboju s Giessen 46ersima (79:88) u utakmici u kojoj je vodstvo većim dijelom bilo na njihovoj strani. Domaćini su, predvođeni Umehom (19 poena, dva skoka), u drugom poluvremenu zaigrali bolje, no završna je dionica pripala gostima što im je bilo dovoljno za pobjedu. U redovima gostiju najbolji je učinak imao Woudstra koji je postigao 20 poena uz šest skokova.

Vrlo raspoloženi Bowler (20 poena, sedam skokova) vodio je Telekom Basketse do pobjede nad Köln 99ersima (60:77). Gosti su na kraju prvog poluvremena ostvarili prednost od osam poena koju su povećali u trećoj četvrtini kada su domaći uspjeli postići tek 11 koševa čime su izgubili šanse za mogući preokret.

Sve do posljednje četvrtine Artland Dragonsi su vodili vrlo izjednačenu borbu s Giantsima iz Leverkusena, no gosti su u samoj završnici posustali te su drugoplasirani Dragonsi na kraju ipak uspjeli doći do novih bodova (86:67). Najučinkovitiji igrač pobjedničke momčadi bio je Chubb (17 poena, 11 skokova), a osim njega do double – double učinka stigao je i Prewitt (14 poena, 11 skokova).

Iako su Walter Tigersi na poluvremenu vodili protiv favorizirane Albe, vodeća je momčad prvenstva u nastavku susreta uspjela tu prednost anulirati te susret završiti teško ostvarenom pobjedom (91:86). Sjajnu je šutersku predstavu imao Jenkins koji je pridonio pobjedi Albe s 29 poena, a njemu je rame uz rame s 25 koševa bio Sparks iz protivničkih redova.

Dt. Bank Skylinersi nadvladali su ratiopharm Ulm u utakmici u kojoj su gosti u posljednje tri četvrtine ostvarivali prednost od tek nekoliko poena koja im je na kraju i donijela pobjedu (83:87), a ponovno je vrlo dobar nastup zabilježio Roller ubacivši uz četiri skoka 18 poena.

U susretu u kojem su se TBB Trier i Brose Basketsi neprestano izmjenjivali u vodstvu, gosti iz Bamberga upisali su ipak novu pobjedu (71:73), usprkos lošije odigranoj posljednjoj četvrtini u kojoj su postigli tek 12 poena. No vodstvo kojeg su ostvarili u ranijoj fazi utakmice, ponajprije zahvaljujući Hamannu (20 poena, tri skoka), bilo je zamalo previsoko za domaću momčad.

Nakon vrlo izjednačenog susreta Bremerhaven je na svom terenu ipak uspio zadržati bodove protiv digibu Basketsa (83:82) čemu su ponajveći obol dali Jonusas i Funk s 15 poena i četiri skoka.

Njemačka liga, 16.kolo: S. City Jena – EWE Baskets 52:68, Giessen 46ers – EnBW Ludwigsburg 79:88, Köln 99ers – Telekom Baskets 60:77, Artland Dragons – Giants Leverkusen 86:67, Alba Berlin – Walter Tigers 91:86, ratiopharm Ulm – Dt. Bank Skyliners 83:87, TBB Trier – Brose Baskets 71:73, Bremerhaven – digibu Baskets 83:82

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!