Košarka

Zagreb CO slavio u Rusiji

Bojan Poturica • utorak, 15.01.2008.

Košarkaši Zagreb Croatia osiguranja upisali su pobjedu u 4. kolu FIBA kupa. "Osiguravatelji" su slavili u St. Petersburgu 92:83 i time stigli do omjera 3-1 u skupini...

Željko Pavličević nastavlja s preporodom Zagreb Croatia osiguranja. Iskusni trener upisao je treću uzastopnu pobjedu za kormilom kluba iz Trnskog. Nakon pobjeda nad AEL-om u Zagrebu i FMP-om u Beogradu, u St. Petersburgu je poražen domaći Spartak u 4. kolu FIBA kupa. "Mravi" su tako stigli do treće pobjede u četvrtom susretu skupine C im sada treba samo pobjeda protiv grčke Olympije u jednom od preostala dva susreta za plasman u drugi krug natjecanja.

Vezane vijesti

Hrvatska momčad je već od početka susreta dala naznaku da u Rusiju nije došla samo na izlet. Nakon polaganja Vladovića, "mravi" su poveli 5:9 u trećoj minuti. Rusi su odgovorili i poveli sa šest koševa 37 sekundi prije kraja prve četvrtine, a na kraju dionice Zagreb CO je zaostajao samo tri koša zahvaljujući trici danas odličnog Dundovića.

Druga četvrtina pripala je domaćinu koji je u 16. minuti utakmice imao +9. Prednost Rusa ipak nije uspjela prijeći u dvoznamenkasti broj i na poluvremenu je bilo 44:36. Zagreb se u nastavku nije dao slomiti. Zahvaljujući dobroj igri Dundovića, Simona i Tomića u trećoj četvrtini, Zagreb je uspio smanjiti zaostatak nakon 30 minuta na samo dva poena.

Početkom posljednje četvrtine Vladović je zabio tricu za vodstvo 59:60, a Rusi do kraja susreta više nisu preuzimali kontrolu rezultata. Fenomenalno je potom odigrao Dundović koji je postigao 15 od sljedećih 18 koševa Zagreba. "Mravi" su nakon Dundovićeve serije imali vodstvo 70:78 te su susret rutinski priveli kraju.

Dundović je utakmicu završio s 22 koša i šest skokova. Odlični su bili Tomić (16 koševa, 5 skokova) i Vladović (15 koševa, 9 asistencija), a Simon (15 poena) i Zadravec (12 koševa, 4 asistencije) su dali svoj veliki doprinos pobjedi. S druge strane najbolji je bio naš Damir Markota koji je za 36 minuta upisao 22 koša i osam skokova. Smith je postigao 20 koševa.

FIBA kup, skupina C, 4. kolo:
Spartak St. Petersburg - Zagreb CO 83:92.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!